Artikel Terkini

Anda Dah Bazirkan Masa & Tenaga Sebagai Tutor, Jika…

Kerjaya sebagai tutor memerlukan pengorbanan… antaranya masa dan tenaga. Anda setuju?  Tapi anda tau tak, anda dah bazirkan masa & tenaga anda serta pelajar anda, dan yang paling penting duit yuran klien dan kepercayaan klien serta majikan kalau anda abaikan perkara ni?   1- sentiasa usaha & buat yang terbaik dalam mendidik pelajar2- selalu memperbaiki diri & cara mengajar, pendekatan & ...

Read More »

Jana Pendapatan RM1-3k Sebulan Dengan Sebagai Partner CMN

Nak buat RM1k – RM3k sebulan dengan Bisnes Tuisyen CMN? Berita Baik! Istimewa Buat Anda Follower Tutor Profesional Malaysia. Akan Datang Ini CMN Akan Melancarkan Sebuah Projek Affiliate Bisnes Tuisyen Tak perlu pegang stok. Tak perlu pos. Marketing material disediakan. Ilmu marketing disediakan. Untuk batch yang pertama ni kami nak offer eksklusif hanya kepada 50 rakan strategik sahaja dari kalangan ...

Read More »

Dari Kegagalan Bisnes Tuisyen Kepada Peningkatan RM10k Sebulan

Kisah Perjalanan Al-Qudwah Ikuti perkongsian dan jatuh bangun Ustaz Taufik, Pengasas Akademi Alqudwah yang memberikan perkhidmatan dalam al-Quran dan Bahasa Arab termasuk secara online. =================Alhamdulillah setelah lebih 2 tahun beroperasi, kini Alqudwah sudah mempunyai lebih 100 orang tutor dan 5 orang team pengurusan. Antara kepakaran kami adalah membantu muslim dan muslimah dewasa berumur 40-an keatas untuk kembali KENAL huruf Alquran hingga mahir ...

Read More »

3 Teknik Magnet Menarik Klien Tuisyen

KHAS BUAT CMN EXCLUSIVE MEMBERS! 3 TEKNIK MAGNET MENARIK KLIEN TUISYEN. Pening kepala bagaimana nak dapat klien yang ramai? Dah buat macam-macam promosi tapi semuanya krik..krik..je Jadi esok saya akan kongsikan dengan tutor hebat sekalian bagaimana teknik magnet untuk menarik klien. Jumpa anda esok jam 10.30pm di Exclusive Group CMN Tutor Profesional Malaysia. . Nak lagi banyak tips tutor luar ...

Read More »

Pengalaman Baru Bersama Guru Sains PPD Kuala Selangor

Sewaktu pergi ke Seminar Antarabangsa Pendidikan di Unisel untuk presentation dan buka Booth tahun lepas, berpeluang mengenali Pensyarah, Guru-guru, pegawai PPD dan salah seorang ialah Cikguche Hasni, Guru Sains SMK Pengkalan Permatang. Saya berasa kerdil sangat sebab dikelilingi oleh orang-orang hebat dalam bidang pendidikan di Malaysia waktu itu..Namun kami gagahkan juga untuk berkongsi sedikit ilmu yang kami ada.. Beliau juga ...

Read More »

Dapatkan Ebook ‘Rahsia Cikgu Tuisyen Lagenda Terbongkar!’ Secara PERCUMA! (Latest Edition)

usahawn tuisyen, tutoring business

Potensi Bidang Tuisyen di Malaysia Anda cuba bayangkan jika hampir separuh (46%) daripada ibu bapa menghantar anak tuisyen, bayangkan berapa ramai pelajar di luar sana yang memerlukan Cikgu Tuisyen termasuk dari anda. Menurut Asia Development Bank, Malaysia antara negara Asia yang mempunyai peratusan tinggi dimana ibu bapa menghantar anak untuk tuisyen iaitu sebanyak 46%! Jumlah bilangan pelajar sekolah rendah dan ...

Read More »

Saya Bukan Guru Sekolah. Bolehkah Saya Menjadi Cikgu Tuisyen?

statistik bilangan pelajar, murid, sekolah 2014 kementerian pendidikan malaysia

Ramai yang bertanya, saya bukan guru dan tidak pernah mengajar. Bolehkah saya menjadi cikgu tuisyen atau lebih dikenali sebagai tutor tuisyen? Di sekolah terdapat ramai pelajar yang mungkin kurang memahami apa yang di pelajari oleh mereka. Sesetengah pelajar juga mungkin ada sifat malu untuk bertanya kepada guru apabila terdapat kekeliruan dalam pelajaran di sekolah. Jadi, adakah perlu untuk mewujudkan pendidikan ...

Read More »

Kerjaya Tutor Tuisyen Yang Best!

Kerjaya sebagai tutor sepenuh masa atau separuh masa adalah suatu bidang yang sedang meningkat naik dan menjadi suatu trend kerjaya pilihan zaman sekarang. Ada di antara mereka yang merupakan graduan institut pengajian tinggi (IPT) dan tidak kurang juga yang mempunyai kerjaya profesional seperti guru, pensyarah, jurutera dan peguam. Antara sebab golongan profesional ini memilih untuk menjadi tutor adalah kerana mereka ...

Read More »

Sebelum Anda Mempelajari Teknik Marketing, Kuasai Ilmu Ini Dahulu

Apakah bisnes yang bagus?   Bisnes yang menambah NILAI dalam kehidupan seseorang itu.   Ramai orang yang sibuk menjual produk/perkhidmatan, tetapi lupa apakah NILAI yang mereka ingin berikan pada pelanggan.   Ramai yang bertanya bagaimana ingin membuat marketing atau pemasaran yang bagus? Memang banyak teknik marketing online mahupun offline di luar sana. Tetapi anda perlu kuasai ‘product knowledge’ produk/perkhidmatan anda ...

Read More »

Kisah Kejayaan Pengusaha Pusat Tuisyen & Home Tuition Terbaik Di Bangi

Anda merupakan Tutor Tuisyen atau berminat ingin mengajar tuisyen?Ingin membina kerjaya dan legasi sebagai Cikgu Tuisyen? Ke manakah halatuju Cikgu Tuisyen ini? Boleh pergi jauh ke? 😉 Jom tonton perkongsian bersama Cikgu Fana, Founder & CEO Pusat Tuisyen Teratak Ilmu (PTTI Group) dan berkaitan Topik ‘Bagaimana Menjadi Cikgu Tuisyen Berjaya’. Terkini Pusat Tuisyen beliau ada seramai 700 orang pelajar! Beliau ...

Read More »

Mengapa Saya Memilih Kerjaya Sebagai Home Tutor?

Kerjaya sebagai tutor sepenuh masa atau separuh masa adalah suatu bidang yang sedang meningkat naik dan menjadi suatu trend kerjaya pilihan zaman sekarang. Ada di antara mereka yang merupakan graduan institut pengajian tinggi (IPT) dan tidak kurang juga yang mempunyai kerjaya profesional seperti guru, pensyarah, jurutera, pegawai bank, doktor dan peguam. Antara sebab golongan profesional ini memilih untuk menjadi tutor ...

Read More »

Apprentice Muda Tutorpreneur

 TUTORPRENEUR APPRENTICE Adakah anda seorang Tutor? Berminat mengembangkan lagi perkhidmatan dan bisnes dalam bidang tuisyen@tutoring? Merancang untuk menjadi Usahawan Tuisyen? Mahu menerima coaching dari Team CMN Education Group selama 3-6 bulan secara PERCUMA? Syarat-syarat: – Niat dan matlamat untuk berkongsi ilmu dan manfaat kepada ramai pelajar – Komitmen sepenuh masa untuk melibatkan diri dalam bidang ini – Ada pengalaman mengajar ...

Read More »

Mengapa Ibu Bapa Menghantar Anak Mengikuti Tuisyen?

Dalam satu survey yang dijalankan oleh pihak Astro Awani, kenapa ibu bapa menghantar anak mereka mengikuti tuisyen, majoriti (63%) mengatakan bahawa mereka ingin memastikan anak mereka memahami matapelajaran. Ini adalah salah satu perkara yang menjadi kebimbangan ibu bapa yang mempunyai anak yang masih belajar di sekolah. Namun, saya tidak bersetuju apabila kita meyalahkan pihak sekolah atau guru-guru di sebabkan sistem ...

Read More »

Ingin Mengajar Kanak-Kanak Mengaji Dengan Seronok?

BENGKEL FUNTASTIC USTAZ DAN USTAZAH PROFESIONAL BERSAMA BELAJAR DEWASA DAN KANAK-KANAK AKAN DIDEDAHKAN OLEH USTAZAH AKMAL, BERPENGALAMAN DALAM MENJAYAKAN KELAS QURAN KANAK-KANAK HAMPIR 4 TAHUN  # FUNTASTIC TUTOR TAJWID INFOGRAFIK Adakah anda seorang ustaz atau ustazah yang ceburi bidang tutor? Nak tahu strategi menjadi tutor mengajar mengaji yang di beri kepercayaan oleh pelajar atau ibu bapa untuk anak-anak mereka. Inginkan ...

Read More »

Ingin Kembangkan Kerjaya Sebagai ‘Exclusive Member’ Tutor Profesional Malaysia?

TAWARAN ISTIMEWA! Untuk menjadi CMN Tutor Exclusive Members 2019 Buat semua tutor yang ingin ‘Upgrade’ ilmu, kemahiran dan diri dalam bidang tutoring di Malaysia, CMN menyediakan platform terkini yang mana tutor boleh meningkatkan kualiti dan kerjaya sebagai Tutor Profesional dalam bidang tuisyen di Malaysia. Apa manfaat yang tutor dapat di dalam closed group ini? SOP Tutor Profesional Malaysia bernilai Rm50Video ...

Read More »