Artikel Terkini

Kelebihan Menggunakan Strategi Syarikat Holding Dalam Bisnes

bisnes gaya korporat

Syarikat holding adalah syarikat pegangan perlaburan. Ia merupakan syarikat Sdn. Bhd/Bhd. Antara kelebihan syarikat holding: 1) Boleh mengembangkan perniagaan. Syarikat Holding berkembang dengan mempunyai saham – saham dalam banyak anak – anak syarikat. Syarikat Holding juga menjana pendapatan melalui anak – anak syarikat. 2) Dapat mengurus risiko. Sekiranya berlaku kegagalan dalam salah satu anak syarikat, Syarikat Holding mempunyai jalan keluar ...

Read More »

Tuisyen Bersama Anak Yatim & Asnaf Sri Kundang

tuisyen anak yatim cmn care

Study group bersama anak-anak Pusat Jagaan Anak Yatim & Asnaf Sri Kundang. Berminat berkongsi ilmu & memberi inspirasi kepada anak-anak ini dalam Projek Kebajikan bersama CMN Care? Jemput daftar di www.tinyurl.com/tutorcmncare Ingin beri sumbangan dalam bentuk dana, buku latihan/rujukan atau refreshment (makanan/minuman) boleh hubungi/whatsapp 011-1524 3086 Muga Allah balas dengan sebaik-baik balasan inshaAllah               ...

Read More »

7 Tanda Anda Akan Menjadi Sukses

sucess entrepreneur

Mengikut pengalaman, 7 Tanda yang menunjukkan seseorang itu akan berjaya: 1. Super competitive. Komitmen yang tinggi untuk menjadi terbaik sentiasa membakar dalam jiwa. 2. Menamatkan apa yang telah dimulakan. Tidak berhenti dan berputus asa dalam mencapai matlamat dan impian. 3. Sentiasa bersama circle dan networking yang lebih baik dari kita supaya dapat improve dan upgrade ke tahap seterusnya. 4. Minda ...

Read More »

Bagaimana Mencipta Fenomena Home Tutor Yang Power?

bengkel tutooaa

Tersenyum apabila melihat semakin banyak permintaan daripada ibu bapa untuk perkhidmatan Home Tuition dan tidak ketinggalan semakin ramai yang menyertai bidang ini sebagai Home Tutor & Tutorpreneur. Alhamdulillah, ini menandakan bidang tersebut bagus dan potensinya semakin berkembang. ‘The most important thing is just keep upgrading your quality of services & give more and more values to the clients.’ Ramai orang ...

Read More »

Mengapa Content Marketing Penting Untuk Legasi Bisnes?

neil patel content marketing blog tip malaysia

Pernah dengan tentang ‘Content Marketing’? Teknik marketing ‘soft-sell’ dengan berkongsi info tentang sesuatu untuk manfaat prospek dalam sesuatu bidang. Content marketing merupakan kos rendah tapi sangat ‘powerful’. Ia boleh menaikkan kredibiliti seseorang individu atau brand itu. Kenal Neil Patel? Beliau antara rujukan global dalam Content Marketing. Antara Sifu Marketing di Malaysia yang follow beliau adalah Tuan Aqif Azizan. Siapa yang ...

Read More »

Bagaimana Membina Brand Sehebat Apple?

apple birmingham

Bagaimana Membina Brand Sehebat Apple? Hari Sabtu lepas Macbook saya problem. Tak dapat buat kerja. Monitor kelabu sahaja. Nak buat kerja pun tak dapat. Kelip-kelip gambar ‘question mark’ & ikon folder. Saya sudah mula risau. Sebab macam ada kaitan dengan ‘hard disk’. Kalau hard disk problem alamat habisla file-file dan dokumen selama bertahun-tahun tu. Macbook tu saya dah pakai semenjak ...

Read More »

Mengapa Perlu Bermentor Dalam Bisnes?

genius-atfal-blog-maklumat-mengapa-perlu-bermentor6

MENGAPA PERLU BERMENTOR DALAM BISNES?   Lao Tzu, seorang ahli falsafah China mengatakan, “Perjalanan seribu batu bermula dengan langkah pertama.” Sebagai orang muda dengan adrenalin berganda, dengan 1001 booster mahu menjadi seorang usahawan yang berjaya, walau kobaran semangat itu menyala setinggi langit sekalipun, ia tetap perlu dimulakan dengan langkah pertama. Kebiasaannya orang menyebut, langkah pertama bagi memulakan sesuatu kerja adalah ...

Read More »

Tadabbur Al-Quran Pemanis Kehidupan Yang Mencabar

al-quran, motivasi al quran, al quran sumber inspirasi dan motivasi

Sebagai manusia biasa yang sentiasa ingin maju ke depan, kita akan sentiasa berhadapan dengan pelbagai cabaran. Bagaimana mahu mendepaninya? Salah satu cara adalah dengan tadabbur al-Quran, cuba memahami apa yang Allah sampaikan melalui terjemahan al-Quran. Walaupun ayat tersebut bukan ditujukan direct kepada kita, namun kita boleh cuba muhasabah dan kaitkan dengan diri dan situasi kita. InsyaAllah kita akan rasakan Allah ...

Read More »

Rindu Kembali Mengajar…

leadership-skill-kids

Last saya mengajar 2012 atau 2013. Saya pun ingat-ingat lupa 😂 Saya suka mengajar. Tapi mungkin sebab komitmen yang memerlukan saya handle bahagian pengurusan, saya terpaksa berehat sebentar. Saya ingat lagi pelajar terakhir saya adalah adik-beradik yang tinggal di Seksyen 2 Bangi. Subjek masa tu Sains & Matematik. Subjek yang saya memang favourite adalah Sains.. Boleh goreng kan 😅 plus pengalaman ...

Read More »

Coaching Bersama Tuan Jamal Sifufbads & Tuan Abdul Basit

sifufbads cmn3

Team CMN Global Consultant berpeluang coaching dengan Tuan Abdul Basit, Founder Byond Success. Persoalan tentang isu bisnes setelah sekian lama telah terungkai satu persatu. Plus dapat Bonus berharga yang wajib dilaksanakan secepat mungkin untuk melonjakkan lagi servis sedia ada. Terima kasih Tuan Basit. Jasamu dikenang. InsyaAllah ilmu yang bermanfaat akan lebih bernilai jika dikongsi 😀   Rindu kelas Apprentice Sifufbads..Dah lama ...

Read More »

Bersama Pengusaha Pusat Tuisyen Yang Berpengalaman Lebih 10 Tahun

tatapan minda tuition centre

Berpeluang bersama Founder Pusat Tuisyen Tatapan Minda, Puan Nor Ardiaty Azleen dan suami beliau Tuan Kamaruzzaman yang berpengalaman lebih 12 tahun dalam bidang tuisyen. Pernah mencuba bisnes lain, namun kembali ke bidang pendidikan kerana sedar passion nya dalam bidang ini. Guru beliau ada yang sudah 12 tahun mengajar di Pusat Tuisyen beliau. Apa yang menarik beliau pernah mencapai sehingga lebih ...

Read More »

Sharing & Gathering Bersama Manager & Tutorpreneur CMN Avengers

cmn education group ayden innovation cmn avengers

Gathering & Sharing bersama Manager & Tutorpreneur seluruh Malaysia. Antara mereka adalah Usahawan Home Tuition, Pusat Tuisyen, Tuisyen Asrama, Pusat al-Quran, Sekolah, Tadika dan lain-lain.         Sesi Pitching USOP (Unique Selling Outstanding Proposition) Adaptasi pembelajaran Abad 21 oleh #CMNAvengers        

Read More »

Tip Bisnes Ekonomi Perit

gawat

Tip Bisnes Ekonomi Perit Dalam keadaan ekonomi sekarang ni, macam-macam juga peluang bisnes, pelaburan (halal & scam) dan buat duit (affiliate, dropship, agen) dan lain-lain di depan mata. Kalau ikutkan semua nak buat sebab memang sifat manusia mudah distracted dan dipengaruhi dengan persekitaran. Saya pun pernah ada pengalaman yang sama 😉 Mengikut pengalaman dan pemerhatian saya terhadap orang-orang yang berjaya, ...

Read More »