Artikel Terkini

How To Find The Best Tuition Agency in Malaysia?

How to find the best tuition agency Sometimes the kids are not satisfied with their teachers or they are unable to understand what they are teaching. The concepts of the kid are no cleared that leads to poor grades and other problems.   In this case, parents can take the help from different platforms like extra tuitions in school or ...

Read More »

Dapatkan Ebook ‘Rahsia Cikgu Tuisyen Terbongkar!’ Secara PERCUMA!

usahawn tuisyen, tutoring business

Potensi Bidang Tuisyen di Malaysia Anda cuba bayangkan jika hampir separuh (46%) daripada ibu bapa menghantar anak tuisyen, bayangkan berapa ramai pelajar di luar sana yang memerlukan Cikgu Tuisyen termasuk dari anda.   Menurut Asia Development Bank, Malaysia antara negara Asia yang mempunyai peratusan tinggi dimana ibu bapa menghantar anak untuk tuisyen iaitu sebanyak 46%!   Jumlah bilangan pelajar sekolah ...

Read More »

How To Find The Best Home Tutor For Your Child

How to Find the Best Home Tutor   It is undeniable that all parents need the best for their child when it comes to education. Over the past years, home tuition has rapidly increased as parents continue to hire tutors who can coach their child individually.   This makes sure that individual attention is given to that child, progress is ...

Read More »

Pertandingan Video Sains Kreatif ‘Breakthrough Junior Challenge’

Jika anda mempunyai anak mahupun pelajar yang berumur di antara 13-18 tahun dan meminati bidang life sciences, physics, mathematics anda boleh menggalakan mereka untuk menyertai Pertandingan Video Kreatif ‘Breakthrough Junior Challenge’ yang mengumpulkan peserta dari seluruh dunia. Antara penyumbang dan penyokong ‘Breakthrough Prize’ adalah Chan Zuckerberg Foundation di mana Foundernya adalah Mark Zuckerberg (Facebook) dan isteri beliau, Priscilla Chan. Bagaimana ...

Read More »

Elite Tutorpreneur Coaching & Leaning Curve of Tutor Berjalan Serentak!

Alhamdulillah weekend lepas 2 program berjalan dengan serentak iaitu Elite Tutorpreneur Coaching (ETC) & Learning Curve of Tutor (LOT) di Shah Alam. Saya juga sempat berkongsi secara Live dari Dublin, Ireland kerana sedang menghadiri program di sini. ETC merupakan Program Coaching untuk membantu Tutorpreneur dalam bidang Tuisyen manakala LOT untuk membantu Tutor mengajar dengan berkesan. Terima kasih atas respon para ...

Read More »

Cara Buat Duit Dengan Bisnes Tuisyen di Malaysia

usahawan tuisyen, tutorpreneur

Tips Bagi Tutor Yang Ingin Ingin Mula Jana Pendapatan Dengan Tuisyen Adakah salah untuk kita ‘buat duit’ dengan tuisyen atau mengajar? Bagi saya tidak salah jika kena caranya, niat yang betul serta berikan yang terbaik kepada pelajar dan klien. Sebenarnya tidak susah untuk mengajar tuisyen lebih-lebih lagi apabila melibatkan pelajar yang sedikit. Kita dapat fokus pada kelebihan dan kelemahan pelajar ...

Read More »

12 Rahsia Usahawan Tuisyen Berjaya Kini Dibongkarkan!

Tahniah kerana anda telah berniat dan mempunyai mindset telah memulakan langkah untuk membantu lebih ramai pelajar dan tutor di luar sana dengan menjadi Usahawan Tusiyen berjaya. Tidak kira sama ada anda sudah lama dalam bidang tuisyen atau masih baru, setiap dari kita pasti inginkan perkembangan dalam bisnes tuisyen kita. Jika di awal penglibatan saya dalam bisnes tuisyen ini saya tiada ...

Read More »

Bagaimana Memulakan Langkah Sebagai Tutor Tuisyen di Malaysia?

Di sekolah, terdapat ramai pelajar yang mungkin kurang memahami apa yang diajarkan kepada mereka. Sesetengah pelajar juga mempunyai sifat malu untuk bertanya kepada guru apabila terdapat kekeliruan dalam pembelajaran di sekolah. Persoalannya, adakah perlu untuk diwujudkan pendidikan tambahan untuk mereka selepas waktu sekolah?   Jawapannya, ia adalah bergantung kepada pelajar itu sendiri. Ada pelajar yang memerlukannya untuk memastikan mereka benar-benar ...

Read More »

Ingin Menjadi Terawal Untuk Mendapatkan Info Mengenai Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM2017?

Ramai betul dah tanya tentang Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM2017 Maaf kalau tak sempat nak jawab semua. Tahun ni special sikit..kita tak release awal.. Sebab kita nak bawa suatu benda baru yang ‘Beyond Learning Expectation’ Speaker-speaker yang nak dibawa pun bukan calang-calang.. Habis perah otak kat situ je nak bagi the best punya pasal kat anda 🙂 InshaAllah kita akan direlease ...

Read More »

Khas Untuk Usahawan Tuisyen Yang Ingin Kembangkan Bisnes Tuisyen Anda

Anda Berminat Menjadi Usahawan Bisnes Tuisyen (Tutorpreneur) Yang Berjaya? Ingin program yang membantu anda membina Bisnes Tuisyen yang sistematik dan mencapai 4-5 angka sebulan?   Teruskan membaca..  Anda mempunyai ‘passion’ dalam bidang pendidikan & tuisyen? Berbincang dengan Tutor & Tutorpreneur, kebanyakan isu mereka adalah lebih kurang sama. Mereka meluahkan tentang cabaran-cabaran internal & external untuk menjadi usahawan pendidikan.   Ingin ...

Read More »

Strategi Usahawan Dari ‘Self-Employed’ Ke ‘Business Owner’

Khas untuk bakal-bakal usahawan berjaya.. Bagi yang berminat menjadi usahawan atau terlibat dalam bisnes, kita perlu jelas dulu apa niat & mengapa kita menceburi bisnes. Senaraikan dahulu experience, growth & contribution yang ingin kita capai dengan berbisnes ini. Antara perkara yang penting dalam bisnes adalah teknik ‘menggodam’ bisnes dan menskalakan bisnes. Kadang-kadang kita rasa bisnes kita tak boleh pergi dah.. ...

Read More »

Ingin Dapatkan Tip Cikgu Tuisyen Lejen Yang Berjaya?

Ramai guru serta pegawai sekolah bersetuju bahawa pelajar yang mengikuti  tuisyen menunjukkan prestasi akademik yang lebih baik. Ia menunjukkan bahawa pelajar ini menimba ilmu bukan sahaja apabila sesi tunjuk ajar yang dilakukan di rumah tetapi juga menunjukkan keyakinan dalam menjawab soalan semasa pembelajaran di sekolah. Seseorang pelajar yang mempunyai masalah dalam kerja sekolah mungkin teragak-agak untuk meminta bantuan daripada orang ...

Read More »

Anda Ingin Menjadi Usahawan Tuisyen Luar Biasa?

Anda Berminat Menjadi Usahawan Bisnes Tuisyen (Tutorpreneur) Yang Berjaya? Ingin COACHING yang membantu anda membina Bisnes Tuisyen yang sistematik dan mencapai 4-5 angka sebulan? Atau pelaburan anda dikembalikan.. Teruskan membaca.. Anda mempunyai ‘passion’ dalam bidang pendidikan & tuisyen? Berbincang dengan coachee-coachee saya, kebanyakan isu mereka adalah lebih kurang sama. Mereka meluahkan tentang cabaran-cabaran untuk menjadi usahawan terutama sekali oleh orang ...

Read More »

Apakah Teknik Marketing Yang Sesuai Untuk Bisnes Anda

Apakah anda seorang Usahawan yang ingin mengetahui Teknik Marketing berkesan untuk bisnes anda? Sudah guna pelbagai cara marketing namun masih belum berpuas hati? Fahami konspe Marketing 3M ini untuk mengetahui Teknik Marketing yang sesuai untuk bisnes anda. Like and share untuk manfaat bersama 🙂      

Read More »

Bagaimana Meningkatkan Klien Tuisyen Anda Tanpa Kos Tinggi

Anda masih mengajar atau menguruskan tuisyen, al-Quran atau apa-apa jenis pembelajaran? Sekarang ini adalah musim ibu bapa mencari tuisyen untuk anak-anak di sebabkan exam yang tidak lama lagi. Kami sendiri ‘tak menang tangan’ untuk handle permintaan ibu bapa ni 🙂 Mengikut pengalaman saya berinteraksi dengan ramai Tutor mahupun Tutorpreneur, ramai sebenarnya mempunyai masalah bagaimana untuk menambahkan bilangan pelajar sedia ada. Jadi ...

Read More »

Ingin menambahkan klien tuisyen anda berkali ganda? Download Ebook Tutor A+ secara PERCUMA

x