You Can Grow Big And Stay Small?

Buku lejen hadiah dari seorang teman di Dublin, Ireland tulisan CEO Starbucks, Howard Schultz yang bermula dari 6 cawangan local dan kini mempunyai lebih 1300 cawangan di seluruh dunia. Beliau memulakan Starbucks pada tahun 1971.

Kandungan buku ini mengandungi tip yang boleh dimanfaatkan oleh bisnes kecil antaranya bagaimana ingin menjaga pelanggan walaupun bisnes semakin besar.

Kebiasaanya apabila syarikat masih kecil, foundernya yang akan menjaga Customer Service. Jadi biasanya customer service memang tip top disebabkan ada ’emotional attachment’ dan jerit perit membangunkan syarikat dan bisnes dari zero.

Salah satu tip adalah dengan menanamkan ‘sense of belonging’ dalam diri team serta berikan mereka peluang untuk ‘grow’ bersama syarikat mengikut usaha, potensi dan passion masing-masing.

Ini yang sedang kami usahakan supaya matlamat dan visi syarikat dan personal dapat diharmonikan dan memberikan situasi menang-menang kepada semua.

Yakin Sebelum Berjaya 🙂

#CMNEG

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

tuition centre

Bagaimana Membina SOP Yang Berkesan Untuk Bisnes Pendidikan?

Apa itu Standard Operating Procedure (SOP) Dalam Bisnes? SOP merupakan perjalanan aktiviti rutin harian bagi ...