Strategi Untuk Meletakkan Website Anda Di Page Pertama Google

Strategi untuk meletakkan blog atau website anda di ranking Google dipanggil Search Engine Optimization (SEO).

Ada dua cara:

Onpage: Manfaatkan medium yang blog anda gunakan. Antara yang bagus adalah WordPress. Ada plugin yang mesra SEO. hanya masukkan keyword dan ayat yang ingin ditargetkan.
Content yang bagus adalah teknik terbaik. Ada button social media sangat membantu untuk mudah dikongsikan.

Offpage: bergantung kepada faktor external. Seperti berapa banyak orang lain link ke blog@website anda. Teknik kolaborasi dengan individu berautoriti juga sangat bagus supaya dapat trafik dari follower mereka.

SEO tidak seperti SEM (Search Engine Marketing) seperti Google Adwords. SEO mengambil masa namun untuk long term berbaloi dan tidak perlu kos untuk marketing.
Namun, perlukan content dari semasa ke semasa berkaitan produk atau servis kita.

Consistent and persistence kunci kepada segala Teknik Marketing.

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Strategi Mulakan Serta Kembangkan Bisnes Tuisyen

Perkongsian saya secara Fb Live tentang “Strategi Mulakan Serta Kembangkan Bisnes Tuisyen” Teknik 2 + ...