Sistem Pendidikan Generasi Alaf Baru

Saya mengikuti perkembangan pendidikan di Malaysia & UK.

Ada beberapa perkara yang menarik perhatian saya walaupun terkadang ia dilihat pelik kalangan masyarakat.

Saya percaya bahawa sistem pendidikan yang baik adalah mengutamakan ‘student centric’ terlebih dahulu berbanding ‘modul centric’ atau ‘syllabus centric’.

Dengan kaedah ‘student-centric’, kita bisa mengoptimakan potensi seseorang pelajar itu bukan sahaja untuk exam, tetapi melihat lebih jauh daripada itu.

Walaupun mereka tidak secemerlang pelajar lain, tapi mereka ada potensi untuk berjaya dalam kerjaya, kehidupan sebenar dan kehidupan selepas mati.

Namun, kebiasaannya pelajar ini akan cemerlang juga dalam akademik.

Bagaimana caranya?

Itu legasi yang kami sedang usahakan insyaAllah.

 

Anda ingin bersama kami?

AKademi Infitah, Mohd Noor, Home Tuition Bangi

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Tutor Ini Buktikan Yang Kini Beliau Sudah Ada Ramai Student

“DARI CUMA DOK TUNGGU JOB MASUK JE… ‘TUTOR’ INI BUKTIKAN KINI DIA SUDAH ADA STUDENT ...