Rindu Kembali Mengajar…

Last saya mengajar 2012 atau 2013. Saya pun ingat-ingat lupa 😂

Saya suka mengajar. Tapi mungkin sebab komitmen yang memerlukan saya handle bahagian pengurusan, saya terpaksa berehat sebentar.

Saya ingat lagi pelajar terakhir saya adalah adik-beradik yang tinggal di Seksyen 2 Bangi. Subjek masa tu Sains & Matematik. Subjek yang saya memang favourite adalah Sains.. Boleh goreng kan 😅 plus pengalaman masa mengajar pelajar Diploma Medical Lab Technology dulu banyak membantu saya dalam ‘mengoreng’ di luar silibus..okla asalkan pelajar seronok

Lepas tu mereka ajak kawan-kawan sekali join belajar di rumah mereka. Kadang-kadang parent mereka pun ada sekali duduk di ruang tamu.
Lepas kelas biasanya saya akan ambik masa berbual dengan mereka. Biasanya bukan pasal anak-anak mereka pun. Pasal isu semasa dan saya pun suka korek pengalaman orang..haha..

Kemudian saya lepaskan kelas tu pada tutor lain. Berat rasanya 😥

Tapi ‘cinta’ tak semestinya bersatu..cewaahhh 😅

Rindu untuk mengajar masih ada lagi.. Tahun ni saya ingin kembali mengajar subjek favourite saya sebab nak asah kembali teori-teori pembelajaran baru.. Cuma kali ini berbeza sebab kami akan gunakan Platform online 100%.

Semoga manfaat ini dapat dikongsi bersama 😀

Total
0
Shares
Related Posts
Read More

Trend Terkini Tuisyen Di Rumah, Lebih Mudah Melalui Aplikasi Online

“ANAK2 ZAMAN NI SUKA SANGAT GUNA GADGET BUAT MAIN GAME & BER’SOCIAL MEDIA’ JE. ANAK SAYA PUN SAMA.…