Mulakan Bisnes & Menjana RM2k Sebulan?

penetapan matlamat, LOA, LUARamai yang minat berbisnes tetapi teragak-agak atau takut untuk memulakan bisnes.

Ramai juga yang pernah mencuba macam-macam bisnes tetapi semuanya kurang berjaya.

Persoalannya, adakah kita sudah melaburkan kepada diri sendiri terlebih dahulu bagi mendapatkan ilmu sebelum memulakan sesuatu bisnes?

Adakah kita sudah ‘validate’ sesuatu produk atau perkhidmatan sebelum menjualnya?

‘Validate’ adalah salah satu cara bagi kita mengetahui samada ‘market’ memerlukannya.

Ia adalah salah satu komponen yang dipelajari dalam Pakej MB200 oleh Tuan Faisal Abdullah.

Beliau juga merupakan salah seorang daripada mentor saya dalam bisnes dan saya juga telah mendapatkan ‘Pakej Coaching’ beliau ini.

Komen saya, jika saya belajar ilmu ini daripada beliau terlebih dahulu, bisnes saya pasti lebih ‘smooth’ dan tidak banyak ‘terlanggar dinding’.

Anda juga boleh mendapatkan Ebook ‘Senarai Produk Laku Keras & Margin Tinggi’ dengan harga cuma RM10 sahaja di sini.

Anda tidak perlu berhenti kerja untuk membuat bisnes ini. Ia boleh dilakukan secara ‘part-time’ dan modal wang bukan menjadi suatu isu apabila anda mempunyai ilmu.

Artikel ini bukan ‘hype’ dan saya sebenarnya jenis yang kurang mempromosikan produk orang lain.

Namun, oleh kerana ia bagus untuk membantu orang yang ingin berbisnes, maka tanggungjawab saya adalah untuk mempromosikannya kepada anda.

Ia jauh lebih berbaloi berbanding anda mengeluarkan produk untuk membeli produk terlebih dahulu.

Beri peluang untuk diri anda belajar ilmu bisnes. Orang yang gagal adalah orang yang tidak mencuba suatu peluang yang jarang-jarang hadir.

 

 

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Mengapa Ibu Bapa Menghantar Anak Mengikuti Tuisyen Walaupun Semasa Pdpr?

Dalam satu survey yang dijalankan oleh pihak Astro Awani, kenapa ibu bapa menghantar anak mereka ...