Mind-Set Yang DIperlukan Bagi Mengembangkan Bisnes Start-Up

Pendapatan = Nilai x Masa x Skalabiliti

Apa Nilai dan manfaat yang kita ingin berikan kepada pelanggan. Apa yang kita mahu klien ingat tentang kita?

Lebih banyak Nilai & USOP (Unique Selling Outstanding Proposition) lebih kita akan diingati oleh klien.

Berapa banyak masa yang kita seorang ada? Sebab itu kita perlukan Team + Media untuk menambahkan bilangan Masa. Contoh kalau kita seorang mengajar, berapa jam kita boleh mengajar dalam sebulan? Jadi kita perlukan lebih ramai Team Tutor untuk menambahkan bilangan masa mengajar.

Skalabiliti: Bagaimana strategi kita nak capai lebih ramai pelanggan dalam masa yang singkat. Ini boleh dicapai dengan menggunakan Buku, DVD, Online Tutoring, Webinar dan banyak lagi teknologi yang boleh diaplikasikan.

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

statistik bilangan pelajar, murid, sekolah 2014 kementerian pendidikan malaysia

Saya Bukan Guru Sekolah. Bolehkah Saya Menjadi Cikgu Tuisyen?

Ramai yang bertanya, saya bukan guru dan tidak pernah mengajar. Bolehkah saya menjadi cikgu tuisyen ...