Lambaian Al-Aqsa

Mood rindu Al-Aqsa.
Bersama Imam Muda Raed di KLIA. Beliau dibawa ke Malaysia oleh Aqsa Syarif untuk menjadi Imam Terawih Ramadan 1433H.
Beliau tersipu-sipu malu apabila saya mengatakan beliau nampak nampak tampan dengan bersongkok 🙂
Perkara yang paling saya ingati dalam tazkirah beliau ialah orang Palestin yang serba kekurangan menemui kekuatan untuk terus berjuang dengan menghafaz, memahami dan berpegang al-Quran.

Perjuangan ini bukan sahaja perjuangan seorang Muslim, tetapi perjuangan semua pihak yang cintakan keadilan, kedamaian dan ingin menolak sebarang kekajaman dan penindasan.

Didoakan agar kita semua istiqamah dalam perjuangan mengembalikan Al-Aqsa kepada umat Islam.

 

al-qsa, imam raed, aqsa syarif

 

 

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Mengapa Ibu Bapa Menghantar Anak Mengikuti Tuisyen?

Dalam satu survey yang dijalankan oleh pihak Astro Awani, kenapa ibu bapa menghantar anak mereka ...