Kisah Seorang Ibu Yang Sanggup Mengajar Anaknya Sendiri

Kisah seorang ibu yang menginspirasikan..

Beliau yang tinggal di Seremban dan bekerja di sebuah institusi kewangan bertaraf antarabangsa bergaji lumayan di KL ini sudah bertahun-tahun bekerja keluar dari awal pagi sehingga malam.

Sehingga pada suatu ketika, beliau perasan tentang sesuatu yang berlaku pada prestasi akademik anak beliau sehingga beliau mengambil keputusan untuk mengajar anak beliau sendiri terutamanya subjek English.

Alhamdulillah anak beliau menunjukkan peningkatan sehingga disedari oleh gurunya.

Kemudian, beliau terfikir untuk membuat Kelas Tuisyen khas untuk Subjek English. Pelajar beliau ada yang lemah subjek tersebut namun mengalami perubahan apabila tuisyen dengan beliau.

Semangat beliau kian berkobar-kobar dan saya dapat melihat yang beliau memang ada passion dalam bidang pendidikan.

Beliau suka menggunakan teknik yang kreatif dalam mengajar dan setuju dengan pendekatan yang digunakan dalam Modul Funtastic.

Beliau jaga sedang memikirkan tentang work life balance dan minat beliau dalam bidang tuisyen ini.

Saya berkongsi apa yang saya tahu tentang dunia Tuisyen di Malaysia dan alhamdulillah suami beliau yang mempunyai pangkat dalam PDRM sangat menyokong usaha beliau.

Mohon doakan agar Puan Rafidah berjaya dalam perjuangan beliau serta minat beliau dalam bidang pendidikan ini diberkati dan dipermudahkan Allah.

Yakin Sebelum Berjaya, InshaAllah Berjaya 😃

Berminat menjadi Usahawan Tuisyen bersama CMN?

Jemput baca Usahawan Tuisyen Berjaya

Total
0
Shares
Related Posts