Ebook Rahsia Bisnes Kerajaan Mengancam!

Rahsia Bisnes Kerajaan, Haryzat Zulzahary, ingin berbisnes dengan kerajaan

Saya sudah mendapatkan dan membaca Ebook Rahsia Bisnes Kerajaan yang mempunyai sebanyak 187 muka surat dengan 54 bab penting bagi yang belum memulakan bisnes dengan kerajaan mahupun yang sudah bermula. Ini belum termasuk bonus PERCUMA yang diberikan. Boleh dilihat di sini.

Dahulu, saya menyangkakan bahawa berbisnes dengan kerajaan agak sukar kerana perlu melalui tender dan individu yang tidak bertanggungjawab yang mahu ‘duit kopi’ dan sebagainya. Namun, ternyata jangkaan tersebut silap. Jika niat kita betul pada awal untuk mencari rezeki yang halal, insyallah kita akan mendapat ‘job’ yang halal juga.

Walaupun saya dan rakan-rakan pernah berurusaan dengan kerajaan dan ‘Government Linked Company’ (GLC), namun memang ada beberapa perkara yang kami terlepas pandang. Contohnya: kami tidak mendaftar dengan Kementerian Kewangan dan ePerolehan menyebabkan bayaran sering tertangguh dan mengambil masa yang lama. Namun sebenarnya, jika membuat pendaftaran kewangan dan ePerolehan sebenarnya banyak menjimatkan masa dan memudahkan untuk mendapatkan pelbagai projek lagi.

Selain itu, banyak juga teknik yang diajar oleh penulis ebook ini iaitu Tuan Haryzat Zulzahary yang berjaya memperolehi setengah juta dalam masa 18 bulan hasil mendapat kontrak kerajaan secara telus & jujur. Antara yang saya rasa amat sesuai dipraktikkan adalah kita bermula dengan mengurangkan keuntungan dahulu demi untuk memulakan bisnes pertama dengan mana-mana jabatan kerajaan. Setelah kita dikenali dan mempunyai ‘track-record’ yang bagus, kita akan lebih mudah mendapat lain-lain projek. Kesimpulannya kandungan dalam ebook ini memang mengancam! Dan berita kurang baiknya, adalah ia tinggal beberapa copy sahaja lagi sebelum jualannya ditutup. Lebih baik melabur untuk mendapatkan ilmu sebelum melakukan kesilapan yang sebenarnya boleh dielakkan.

Layari: http://tinyurl.com/rbkerajaan

Apa kata Tuan Sunthara Segar yang merupakan seorang perancang kewangan, fasilitator, penulis buku dan juga kolumnis untuk perkara kewangan. Lihat apa komen beliau mengenai ebook Rahsia Bisnes Kerajaan. Ikhlas diberikan beliau tanpa dminta.

13 bahagian dibentang dalam 54 bab. Memang pakej pengajaran bisnes paling telus yang pertama kali diterbitkan di Malaysia. Penelitian pertama saya dari segi etika, ternyata tidak ada satu pun kaedah songsang halus seperti membodek,memberi rasuah atau menggunakan kabel.

Penerbit juga berani mengakui dan mengajar melalui kesalahan-kesalahan yang pernah dilakukannya. Ada beberapa perkara yang menarik perhatian saya seperti:

1) Cara penggunaan ofis maya
2) Mustahaknya memilih padang untuk bermain (analisa SWOT)
3) Timing – Musim kerajaan berbelanja dan masa menghantar proposal
4) Tip membekalkan produk bernilai lebih 30k tanpa menggunakan wang sendiri
5) Apa tindakan jika pihak tertentu meminta “pengeras” atau berurusan dengan broker tak diundang?
6 )Bagaimana menjana pendapatan pasif dari suatu projek supaya tidak jadi pemburu 24 jam?

Terlalu banyak pendedahan untuk saya ceritakan di sini. Dari segi survival kewangan saya rasa Bab 41 patut dibaca dahulu kerana ia memecahkan rahsia kepala bidang dengan margin keuntungannya sekali.

Senang untuk mengatur strategi dari situ. Kesimpulannya tolong jangan mula berniaga dengan kerajaan sebelum membeli dan mencerna pakej ini.

Namun, pakej ebook ini amat terhad dan tinggal beberapa copy sahaja disebabkan ilmu yang terdapat di dalamnya amat  berharga dan mengancam! Jadi untuk mendapatkannya, sila layari http://tinyurl.com/rbkerajaan.

Rahsia Bisnes Kerajaan, Haryzat Zulzahary, ingin berbisnes dengan kerajaan

Total
0
Shares
Related Posts