Bagaimana Membina SOP Bisnes Pendidikan Yang Berkesan

Ramai Tutor mahupun Usahawan Pendidikan sering mengalamai kebuntuan untuk membina SOP bagi bisnes mereka termasuk Pusat Tuisyen dan Home Tuition.

Apakah itu SOP sebenarnya?

SOP bermaksud ‘Standard Operating Procedure’ yang merupakan prosedur dalam melakukan tugasan yang berulang-ulang, sama dan mampu mendapatkan hasil yang sama.

SOP ini penting terutamanya bagi Tutor mahupun Usahawan Pendidikan yang mempunyai staf atau team serta ingin mengembangkan bisnes pendidikan.

Bagaimana membina SOP bisnes pendidikan yang berkesan?

Apakah kelebihan mempunyai SOP atau kekurangan jika tidak mempunyai SOP?

Ikuti temubual oleh Tuan Isa (Manager CMN Event) bersama Puan Nurwahidah (COO CMN Education Group) ini melalui video di bawah.

Dapatkan lebih banyak perkongsian di page CMN Education Group 

Info lanjut tentang SOP Bisnes Pendidikan boleh dapatkan di SOP Bisnes Tuisyen

 

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Jadi Tutor Boleh Beli Kereta Atau Rumah?

Tutor atau Usahawan Pendidikan Boleh Beli Kereta atau Rumah? Apa perkara yang paling penting sebelum ...