Apakah Yang Menarik dan Boleh Dipelajari Tentang Collesium, Rome?

“Rome Wasn’t Built In A Day,”

But They Were Laying Bricks Every Hour.

Hasil (Goal) dalam sesuatu perkara itu sangat penting, tetapi apa yang lebih penting adalah sistem untuk mencapai matlamat itu.

Walaupun struktur bangunan ini hebat, namun di satu sudut lain pula, Collesium membuktikan bahawa ia dibina untuk pertarungan sesama Gladiators dan ia merupakan pertarungan maut.

Sukan ini menjadi hiburan Emperor, pembesar-pembesar dan VIP pada masa tersebut.

Bayangkan jika jahiliyah ini masih wujud zaman sekarang..

Siapakah yang telah membasmi jahiliyah ini??

 

collesium1

collesium rome 4

 

collesium rome2

 

collesium 3

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Bagaimana Menjadi Pakar Dalam Bidang Anda?

Dalam setiap bidang ada pakar yang menjadi rujukan. Untuk membina empayar dalam sesuatu bidang, tidak ...