6 Tip Belajar Matematik Dengan Seronok & Efektif

Kadang-kadang sebagai pendidik kita mengajar Matematik secara teori dan untuk memastikan pelajar kita luus peperiksaan dengan cemerlang.

Sebenarnya, yabng paling penting mereka dapat apply dalam kehidupan sebenar dan belajar dengan teknik yang kreatif selaras dengan Kemahiran Berfikir Aras Tingi (KBAT).

Di sini ada 6 Tip Belajar Matematik dengan efektif dan seronok.

Boleh klik pada gambar

 

tip belajar matematik 0

 

 

Mohon share untuk manfaat bersama 🙂

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

3 Perkara Elak Buat Semasa ‘Closing Sales’

3 Perkara ‘Ditegah’ Masa Buat Closing, no 3 paling ‘haru’ kalau buat. 1- Terus bagi ...