5 Habit Usahawan Berjaya

5 Habits of A Successful Entrepreneur

1) Objektif:

Tujuan utama berbisnes adalah untuk menambah nilai & manfaat kepada kehidupan diri sendiri dan insan lain.

2) Nilai:

Memberi nilai tambah lebih daripada jangkaan pelanggan. ‘Beyond Expectation.’

3) ‘Big picture’:

Mengorbankan kesenangan yang sementara bagi melihat kejayaan yang berterusan dan mencapai visi pada masa hadapan.

4) Memberi:

Hidup dengan memberi sebanyak-banyaknya, bukan untuk menerima sebanyak-banyaknya. Infaq, sedekah, masa, tenaga untuk amal kebajikan pasti tidak disia-siakan Allah.

5) Knowledge:

Harta yang paling bernilai bukan pada wang ringgit atau lain-lain harta tetapi pada ilmu yang dihati dan minda. Pelaburan terbaik dengan dengan membeli buku-buku, menghadiri majlis ilmu, seminar, training, meminta nasihat dari pakar dan sebagainya.

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Sebelum Anda Mempelajari Teknik Marketing, Kuasai Ilmu Ini Dahulu

Apakah bisnes yang bagus?   Bisnes yang menambah NILAI dalam kehidupan seseorang itu.   Ramai ...