3 Tanda Kelas Online Anda Akan Menang Di Hati Pelajar. Anda Yang Mana?

3 Tanda Kelas Online Akan Menang Di Hati Pelajar
.
+ Pelajar tak sabar2 nak masuk kelas.
.
Asyik tertunggu2 kelas seterusnya. Bila nak dekat kelas, dia alert & tanya2 link, nak masuk cepat.
.
+ Pelajar beri respon dalam kelas.
.
Ada pelajar yang akan buka camera & ada yang tidak. Tapi adakah pelajar anda respon soalan yang anda ajukan atau aktiviti yang anda buat?
.
+ Dapat feedback positif & testimoni peningkatan/perkembangan pelajar.
.
Sama ada anda dapatkan atau pelajar/ibubapa yang seronok ceritakan apa yang mereka dapat dalam kelas & apa peningkatan yang dah dicapai.
.
.
Tapi ada pendidik yang pelajarnya tak masuk langsung kelas walaupun link dah bagi & dah maklumkan.
.
Nak tahu macam mana nak ‘tarik’ mereka masuk & enjoy kelas online anda?
.
.
Perhatian kepada semua PENDIDIK terutamanya Guru Sekolah, Tutor Tuisyen, Tutor al-Quran & Pensyarah, serta Usahawan Pendidikan!!
.
.
Jom bersama Coach Amir, Coach Isa & Coach Wahidah yang merupakan Trainer CMN Academy dalam
Bengkel Online ‘Digital Outstanding Tutor’ (DOT)


Musim PdPr datang lagi… dan kita tak tahu bila akan berakhir & bila akan kembali sekali atau berkali-kali lagi.
.
Kalau tak wajib pembelajaran secara online pun… sekarang memang zaman digital, tak kan kita nak dok di belakang lagi. Setuju?
.
.
Ramai dah nampak kepentingan pembelajaran secara digital atau online ni, tapi ramai juga masih ada isu dengannya.
.
“Ish… saya tak tahu la macam mana nak setting kelas online ni. Tengok orang macam senang… tapi saya nak buat macam susah je.”
.
“Kenapa la bila buka je kelas, student tak ada ni. Hampeh betui.”
.
“Saya dah iklankan pasal kelas online, tapi klien saya tak nak pun.”
.
“Student ni tah la masuk ke tak… semua tutup camera. Pening2…”
.
.
Ni baru beberapa rintihan yang kami dapat daripada pendidik & usahawan pendidikan yang masih tercari-cari cara untuk selesaikan isu mereka.
.
Anda ada isu sebegini?
.
Atau isu lain berkaitan pembelajaran online?
.
Baca sampai habis…
.
.
Berapa lama lagi masa yang anda nak sia-siakan dengan asyik berfikir & ‘terkurung’ dalam isu yang sama?
.
Nak biar diri buntu, atau nak kami bantu?
.
.
“Dari takut, nervous, sekarang dah seronok buat online class!
.
Dulu online class tak teratur, sekarang dah boleh handle & lancar.
.
Sebelum ni buta IT, tapi sekarang hari2 nak explore apps & tools teaching.
.
Dan yang paling penting, dari mindset yang fikir online class ni tak efektif, sekarang online class ni yang ‘force us to be creative in teaching.” – Cikgu Ibtihaj
.
.
Bukan ni saja… malah ada yang dapat hasil berganda!
.
.
Cikgu Zanna salah seorang yang dah dapat hasilnya.
.
Beliau berpengalaman bekerja dalam bidang korporat.
.
Kemudian beliau tercari-cari kerjaya yang boleh balance antara kerjaya dan family dan menemui ‘passion’ dalam bidang tutoring.
.
Beliau merupakan speaker Funtastic Kimia SPM dan projek bersama University of Cyberjaya.
.
Daripada income RM400-500 sebulan, kini beliau menjana RM5000 sebulan dalam bidang tutoring.
.
Terkini beliau sudah mempunyai modul sendiri.
.
.
Chegu Beeha pun apa kurangnya…
.
Beliau pernah buat tuisyen di rumah sebelum mengenali CMN.
.
Setelah dibimbing, kini beliau merupakan Speaker Funtastic Matematik UPSR dan menguruskan CMN Academy Melaka.
.
Beliau juga berjaya menghasilkan modul sendiri dan menjana sale RM8000 sebulan.
.
.
Banyak lagi kisah2 mereka yang dah ‘improve’ & dapat hasilnya.
.
Anda nak jadi sebahagian dari mereka?
.
Nak kami ceritakan kisah2 anda pula selepas ini sebagai inspirasi untuk pendidik & usahawan pendidikan lain?

Jadikan Kerjaya Pendidik Anda Bersinar Dalam Dunia Pendidikan Digital!

3 Ilmu Penting anda perlu ada untuk nak Survive dalam dunia pendidikan terkini :

1- Ilmu akademik – silibus/topik/subjek
2- Ilmu pengajaran menarik
3- Ilmu teknikal mengendalikan kelas

Rasanya ilmu mana ye yang paling penting sekarang?

Percaya tak, sebagai pendidik yang nak berjaya & berkembang, kita bukan saya perlu ajar ilmu, tapi kita juga perlu tambah ilmu.

Bersama 3 speaker berpengalaman, Coach Amir, Coach Wahidah & Coach Isa yang akan kongsikan Formula yang bakal buatkan anda ‘terpaksa’ menyerlah dari biasa..

Tak kesah anda guru sekolah, pensyarah, tutor tuisyen atau al-quran.

Bengkel ini khas untuk anda!.Usahawan pendidikan yang nak hantar tutor pun amat digalakkan.

Apa 3 Formula yang akan dikongsikan dalam DOT?

+ How To Be Outstanding Tutor.

+ Formula ‘Mantul’ Kelas Online

+ Senjata Kelas Online Awesome

Banyak lagi akan dikongsikan nanti.


Info DIGITAL OUTSTANDING TUTOR :
.
Tarikh : 26 Jun 2021 (Sabtu)
Masa : 9am – 4:30pm
Dibawakan sepenuhnya secara online
.
.
Nak tahu lebih lanjut & daftar sekarang?
.
Klik link di bawah
www.tutorprofesional.com/dot

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Mengapa Ibu Bapa Menghantar Anak Mengikuti Tuisyen Walaupun Semasa Pdpr?

Dalam satu survey yang dijalankan oleh pihak Astro Awani, kenapa ibu bapa menghantar anak mereka ...