Anda Berminat Menjadi Usahawan Bisnes Tuisyen (Tutorpreneur) Yang Berjaya?

Berbincang dengan coachee-coachee saya, kebanyakan isu mereka adalah lebih kurang sama. Mereka meluahkan tentang cabaran-cabaran untuk menjadi usahawan terutama sekali oleh orang di sekeliling.

Alhamdulillah, saya ceritakan pada mereka dengan terperinci bahawa saya dulu pun pernah mengalaminya dan hampir goyang jugalah. Masih ada masyarakat kita yang berpandangan bahawa bisnes ini bukan kerjaya dan tiada masa depan.

Namun, bila kita ada matlamat dan halatuju yang jelas…ramai orang yang perlu dibantu…maka saya terpaksa bersabar dan teruskan passion saya. Terkadang terpaksa pekakkan sahaja telinga. Fizikal nampak ok, dalam hati Allah sahaja yang tahu. Dalam masa yang sama, saya tetap berbuat baikkepada mereka.

Alhamdulillah, mentor-mentor saya juga banyak membantu..

Mentor saya pernah mengatakan bahawa jangan kerja atau berbisnes semata-mata untuk mendapatkan gaji atau membayar bil-bil @ hutang kerana kelak kita akan terperangkap dengan kitaran ‘rat-race’.

Saya terkesima dan tidak faham apa yang dikatakan oleh beliau ketika itu.

Kalau bukan bekerja untuk mendapatkan duit, jadi kerja sebenarnya untuk apa???

Semakin lama saya dalam bisnes, barulah saya faham bahawa niat dan matlamat kerja itu sendiri perlu diluruskan..

Niat kerana Allah, kerja untuk mendapatkan ilmu & kemahiran, untuk memberi manfaat kepada insan lain.

Then, barulah kita akan minat dengan kerja kita dan melakukannya secara ‘Beyond Expectation’. Secara tidak langsung, rezeki akan datang dengan tidak disangka-sangka..

Then, orang cakap.. “Dia bolehlah… dia itu…dia ini…”

Saya juga pernah mengalami saat-saat sukar..suatu ketika duit pun tak cukup nak beli pampers dan susu anak.. Motor pun pernah kena tarik.. dan macam-macam lagi kesukaran yang pernah dialami bersama partner saya dalam bisnes.

Saya dah biasa susah, tapi saya tak boleh lihat orang lain susah hati…. dan saya faham semua ini untuk sementara sahaja.. dan kejayaan itu pasti akan datang..

Alhamdulillah, semakin lama, suara yang selama ini tidak menyokong itu semakin kurang kedengaran dan ada yang sudah bertukar menyokong pula.

Alhamdulillah, berkat kerjasama dan ketabahan bersama Team dan mentor-mentor yang membantu, kami kembali bangkit dengan izin Allah dengan lebih membina cawangan CMN Group of Education di seluruh Malaysia dalam pelbagai cabang bidang pendidikan.

coachmohdnoor sifufbads jamal
Itulah lumrah kehidupan..nak dapat sagu tu, kena pecahkan ruyung dulu..dengan ada cabaran, kejayaan itu akan lebih terasa manisnya dan semakin dekat kita dengan Allah.

Ya, saya akui bisnes tiada masa depan jika tiada ILMU & KETABAHAN.

Kalau ada, anda ‘terpaksa’ bersedia untuk BERJAYA dengan izin Allah.

Alhamdulillah, kini kami ingin berkongsi kejayaan itu dengan orang lain kerana semua itu milik Allah dan harus dikongsi..

INGIN MENGIKUTI COACHING USAHAWAN BISNES HOME TUITION YANG BERJAYA BERSAMA CMN EDUCATION GROUP?

Adakah anda ingin menjadi Usahawan Home Tuition yang sering mendapat permintaan hangat di kalangan ibu bapa?

Mahukah anda jika kami bantu & tunjukkan teknik dan strategi yang telah terbukti berkesan bagaimana menjana pendapatan dengan bisnes 4-6 angka sebulan?

Apakah keistimewaan Bisnes Home Tuition??

– Dari sehari ke sehari industri ini semakin membesar dan menerima permintaan yang ‘mencurah-curah’ daripada ibu bapa dan pelajar. (Boleh Google search: Home Tuition)

– Dapat membantu pelajar mengalami peningkatan yang ‘ketara’ dan mencapai kecemerlangan dalam subjek yang dipelajari.

– Bebas menjadi majikan dan menetapkan jadual anda sendiri.

– Mempunyai lebih banyak masa untuk keluarga dan rakan-rakan.

– Bebas menikmati faedah pekerjaan yang memuaskan dan menyeronokkan.

Apakah manfaat yang anda akan perolehi dalam Program Usahawan Bisnes Focus Learning ini?

– Platform untuk memulakan bisnes home tuition sudah disediakan. Boleh terus mula bisnes.

– Ketahui Formula BEYOND: yang menyebabkan ibu bapa tidak ragu-ragu memilih bisnes anda.

– Rahsia orang memulakan bisnes dengan MODAL RENDAH. Jauh lebih rendah dari membuka Pusat Tuisyen @ Tuition Centre

– Rahsia orang yang yang TIADA BACKGROUND PERGURUAN sukses dalam industri ini

– Belum ramai melibatkan diri dalam bisnes ini walaupun permintaannya tinggi terutamanya Bumiputera

– Strategi PEMASARAN ONLINE & OFFLINE yang telah terbukti berkesan.

– SISTEM Bisnes Home Tuition yang telah digunakan bagi membuka cawangan di seluruh Malaysia.

Siapakah kami?

– Berpengalaman dalam membantu Tutorpreneur dalam Home Tuition, Pusat Tuisyen, Learning Centre, Tadika & Sekolah  di seluruh Malaysia & UK serta dalam proses untuk menambahkan cawangan. (Sistem yang membantu menguruskan bisnes dari mana-mana sahaja termasuk luar negara)

– Telah membantu dan melatih lebih kurang 2100 Home Tutor yang aktif mengajar tuisyen secara online & offline.

– Telah membantu ramai usahawan bisnes home tution dan pusat tuisyen untuk memulakan serta mengembangkan bisnes

– Menjadi Penganjur kepada Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang telah dihadiri oleh pendidik, tutor, dan usahawan pendidikan dari seluruh Malaysia

– Founder kepada Malaysian Professional Tutor Association (MPTA)

– Memperoleh Anugerah ‘Icon Tutorpreneur 2016’

– Merupakan STEM (Science Technology Engineering Maths) Partners dalam National STEM Movement yang membantu mempromosikan dan menjalankan bengkel berkaitan STEM di sekolah-sekolah

– Dijemput untuk present tentang Modul berkaitan STEM (Science Technology Engineering Maths) semasa 1st National STEM Seminar yang dianjurkan olen National STEM Movement

– Dianugerahkan ‘Silver Award’ dalam Computational Thinking Games Design di Universiti Malaysa

badrulhisyam stpm

Apa kata mereka?

testimoni home tutiion1

akmal

home tuition3

azlinda

testimoni home tuition 2

testimoni-home-tuition-tutorpreneur

coaching-bisnes-tuisyen

ain

Maklumat lanjut kejayaan dan perkembangan Tutor dan Tutorpreneur yang telah kami bantu boleh dilihat DISINI.

coachmohdnoor coach home tutor malaysia

Bonus Limited Edition

Tawaran ini hanya terbuka kepada yang terawal sahaja yang berminat menjadi Tutorpreneur.

Jika berminat mendapatkan Tawaran: Asal RM3797

Offer RM500 Sahaja!

Boleh ke link: Coaching 1-1 Tutorpreneur

footer CMNGE

p/s: Program Tutorpreneur Mentorship ini hanya sesuai bagi mereka yang betul-betul SERIUS & KOMITED ingin berjaya dalam BISNES PENDIDIKAN ini.

YAKIN SEBELUM BERJAYA 🙂

 

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Tutor Ini Ada Cara Menarik Untuk Aplikasi KBAT & Teknik ‘Problem Solving’

Dalam Pembelajaran Abad Ke-21 ini, para pendidik tercari-cari apakah teknik dan pendekatan yang sesuai untuk ...