Anda Berminat Menjadi Usahawan Bisnes Tuisyen (Tutorpreneur) Yang Berjaya?

Berbincang dengan coachee-coachee saya, kebanyakan isu mereka adalah lebih kurang sama. Mereka meluahkan tentang cabaran-cabaran untuk menjadi usahawan terutama sekali oleh orang di sekeliling.

Alhamdulillah, saya ceritakan pada mereka dengan terperinci bahawa saya dulu pun pernah mengalaminya dan hampir goyang jugalah. Masih ada masyarakat kita yang berpandangan bahawa bisnes ini bukan kerjaya dan tiada masa depan.

Namun, bila kita ada matlamat dan halatuju yang jelas…ramai orang yang perlu dibantu…maka saya terpaksa bersabar dan teruskan passion saya. Terkadang terpaksa pekakkan sahaja telinga. Fizikal nampak ok, dalam hati Allah sahaja yang tahu. Dalam masa yang sama, saya tetap berbuat baikkepada mereka.

Alhamdulillah, mentor-mentor saya juga banyak membantu..

Mentor saya pernah mengatakan bahawa jangan kerja atau berbisnes semata-mata untuk mendapatkan gaji atau membayar bil-bil @ hutang kerana kelak kita akan terperangkap dengan kitaran ‘rat-race’.

Saya terkesima dan tidak faham apa yang dikatakan oleh beliau ketika itu.

Kalau bukan bekerja untuk mendapatkan duit, jadi kerja sebenarnya untuk apa???

Semakin lama saya dalam bisnes, barulah saya faham bahawa niat dan matlamat kerja itu sendiri perlu diluruskan..

Niat kerana Allah, kerja untuk mendapatkan ilmu & kemahiran, untuk memberi manfaat kepada insan lain.

Then, barulah kita akan minat dengan kerja kita dan melakukannya secara ‘Beyond Expectation’. Secara tidak langsung, rezeki akan datang dengan tidak disangka-sangka..

Then, orang cakap.. “Dia bolehlah… dia itu…dia ini…”

Saya juga pernah mengalami saat-saat sukar..suatu ketika duit pun tak cukup nak beli pampers dan susu anak.. Motor pun pernah kena tarik.. dan macam-macam lagi kesukaran yang pernah dialami bersama partner saya dalam bisnes.

Saya dah biasa susah, tapi saya tak boleh lihat orang lain susah hati…. dan saya faham semua ini untuk sementara sahaja.. dan kejayaan itu pasti akan datang..

Alhamdulillah, semakin lama, suara yang selama ini tidak menyokong itu semakin kurang kedengaran dan ada yang sudah bertukar menyokong pula.

Alhamdulillah, berkat kerjasama dan ketabahan bersama Team dan mentor-mentor yang membantu, kami kembali bangkit dengan izin Allah dengan lebih 5o cawangan CMN Group of Education di seluruh Malaysia dalam pelbagai cabang bidang pendidikan.

coachmohdnoor sifufbads jamal
Itulah lumrah kehidupan..nak dapat sagu tu, kena pecahkan ruyung dulu..dengan ada cabaran, kejayaan itu akan lebih terasa manisnya dan semakin dekat kita dengan Allah.

Ya, saya akui bisnes tiada masa depan jika tiada ILMU & KETABAHAN.

Kalau ada, anda ‘terpaksa’ bersedia untuk BERJAYA dengan izin Allah.

Alhamdulillah, kini kami ingin berkongsi kejayaan itu dengan orang lain kerana semua itu milik Allah dan harus dikongsi..

INGIN MENGIKUTI COACHING USAHAWAN BISNES HOME TUITION YANG BERJAYA BERSAMA CMN EDUCATION GROUP?

Adakah anda ingin menjadi Usahawan Home Tuition yang sering mendapat permintaan hangat di kalangan ibu bapa?

Mahukah anda jika kami bantu & tunjukkan teknik dan strategi yang telah terbukti berkesan bagaimana menjana pendapatan dengan bisnes 4-6 angka sebulan?

Apakah keistimewaan Bisnes Home Tuition??

– Dari sehari ke sehari industri ini semakin membesar dan menerima permintaan yang ‘mencurah-curah’ daripada ibu bapa dan pelajar. (Boleh Google search: Home Tuition)

– Dapat membantu pelajar mengalami peningkatan yang ‘ketara’ dan mencapai kecemerlangan dalam subjek yang dipelajari.

– Bebas menjadi majikan dan menetapkan jadual anda sendiri.

– Mempunyai lebih banyak masa untuk keluarga dan rakan-rakan.

– Bebas menikmati faedah pekerjaan yang memuaskan dan menyeronokkan.

Apakah manfaat yang anda akan perolehi dalam Program Usahawan Bisnes Focus Learning ini?

– Platform untuk memulakan bisnes home tuition sudah disediakan. Boleh terus mula bisnes.

– Ketahui Formula BEYOND: yang menyebabkan ibu bapa tidak ragu-ragu memilih bisnes anda.

– Rahsia orang memulakan bisnes dengan MODAL RENDAH. Jauh lebih rendah dari membuka Pusat Tuisyen @ Tuition Centre

– Rahsia orang yang yang TIADA BACKGROUND PERGURUAN sukses dalam industri ini

– Belum ramai melibatkan diri dalam bisnes ini walaupun permintaannya tinggi terutamanya Bumiputera

– Strategi PEMASARAN ONLINE & OFFLINE yang telah terbukti berkesan.

– SISTEM Bisnes Home Tuition yang telah digunakan bagi membuka cawangan di seluruh Malaysia.

Siapakah kami?

– Berpengalaman dalam membuka Home Tuition, Pusat Tuisyen, Learning Centre, Tadika & Sekolah  di seluruh Malaysia & UK serta dalam proses untuk menambahkan cawangan. (Sistem yang membantu menguruskan bisnes dari mana-mana sahaja termasuk luar negara)

– Telah membantu dan melatih lebih kurang 2100 Home Tutor yang aktif mengajar tuisyen secara online & offline.

– Telah membantu ramai usahawan bisnes home tution dan pusat tuisyen (lebih 40 branding@syarikat) untuk memulakan serta mengembangkan bisnes

– Menjadi Penganjur kepada Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang telah dihadiri oleh pendidik, tutor, dan usahawan pendidikan dari seluruh Malaysia

– Founder kepada Malaysian Professional Tutor Association (MPTA)

– Memperoleh Anugerah ‘Icon Tutorpreneur 2016’

badrulhisyam stpm

Apa kata mereka?

testimoni home tutiion1

akmal

home tuition3

azlinda

testimoni home tuition 2

testimoni-home-tuition-tutorpreneur

coaching-bisnes-tuisyen

ain

Maklumat lanjut kejayaan dan perkembangan Tutor dan Tutorpreneur yang telah kami bantu boleh dilihat DISINI.

coachmohdnoor coach home tutor malaysia

Bonus Limited Edition

Tawaran ini hanya terbuka kepada yang terawal sahaja yang berminat menjadi Tutorpreneur!

Hubungi kami segera untuk mendapatkan produk informasi dan fizikal seperti ebook, audio, video dan lain-lain yang bernilai lebih RM200 secara PERCUMA!

Berminat untuk mendapatkan info mengenai Coaching ‘Success Tuition Business’??

Mohon Whatsapp ‘Nama_Usahawan Home Tuition’ ke 013-2006840 (Whatsapp sahaja)

footer CMNGE

Antara klien yang telah kami bantu:

logo akademi raudhah genius

mybrilliant academy logo

logo medina home tuition

beyond-home-tuition-logo-300x136

Institut-Icon-Mumtaz-Logo-768x1086

Screen Shot 2016-04-29 at 9.43.48 PM

Screen Shot 2016-04-29 at 9.41.43 PM

improve tuisyen sekolah asrama

Screen Shot 2016-06-01 at 1.06.35 PM

ulearning hub logo

Screen Shot 2016-06-02 at 8.51.33 AM

ASTON FOCUS LEARNING-01

akademi mida excellent logo

Screen Shot 2016-06-01 at 1.07.24 PM smart home tuition

logo nd brillliant home tuition
cerdik home tuition logo Screen Shot 2016-06-01 at 11.52.50 AM

EG Learning logo
studytime hometuition logo syoknya home tuition

yusra academy logo

Screen Shot 2016-06-01 at 1.25.26 PM

Screen Shot 2016-06-02 at 12.57.55 AM

smart genius home tuition logo

Screen Shot 2016-06-02 at 1.07.34 AM

Berminat untuk mendapatkan info mengenai Coaching ‘Success Tuition Business’??

Mohon Whatsapp ‘Nama_Usahawan Home Tuition’ ke 013-2006840 (Whatsapp sahaja)

p/s: Program Tutorpreneur Mentorship ini hanya sesuai bagi mereka yang betul-betul SERIUS & KOMITED ingin berjaya dalam BISNES PENDIDIKAN ini.

YAKIN SEBELUM BERJAYA 🙂

 

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan lebih cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorpreneurCoach

Check Also

Ingin Jadi Tutor Profesional dan ‘Beyond Expectation’?

PERTAMA SEUMPAMANYA! BENGKEL ONLINE KHAS UNTUK TUTOR KINI DIBUKA UNTUK PENDAFTARAN! REBUT 50% DISKAUN EARLYBIRD!! ...