Tag Archives: Home Tutor

Dapatkan Ebook ‘Rahsia Cikgu Tuisyen Terbongkar!’ Secara PERCUMA!

usahawn tuisyen, tutoring business

Potensi Bidang Tuisyen di Malaysia Anda cuba bayangkan jika hampir separuh (46%) daripada ibu bapa menghantar anak tuisyen, bayangkan berapa ramai pelajar di luar sana yang memerlukan Cikgu Tuisyen termasuk dari anda.   Menurut Asia Development Bank, Malaysia antara negara Asia yang mempunyai peratusan tinggi dimana ibu bapa menghantar anak untuk tuisyen iaitu sebanyak 46%!   Jumlah bilangan pelajar sekolah ...

Read More »

Vacancies for ‘Beyond Home Tuition’ Home Tutor

Vacancies for ‘Beyond Home Tuition’ Home Tutor “Building Your Future Careers Full Time/Part Time”   Home Tuition service has gained overwhelming responses from clients and parents. Beyond Home Tuition services are now rapidly growing with niche; Effective & Fun Learning Modules for Science & Mathematics! Tutors  are needed for our branches of Beyond Home Tuition: – Johor Bahru -Penang – ...

Read More »

Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM2015

Simposium Tutor Profesional Malaysia STPM

[SIMPOSIUM TUTOR TUISYEN & Al-QURAN MALAYSIA] Adakah anda seorang tutor tuisyen & al-Quran atau seorang usahawan dalam bidang pendidikan? Mahu mempelajari ilmu dan strategi daripada mereka yang berpengalaman dalam bidang ini? Mahu memberikan pembelajaran serta perkhidmatan yang terbaik & profesional kepada pelajar dan klien anda?   CMN Global Consultant & Malaysia Professional Tutor Association (MPTA) membawakan kepada anda buat julung ...

Read More »

Sistem Pendidikan Generasi Alaf Baru

AKademi Infitah, Mohd Noor, Home Tuition Bangi

Saya mengikuti perkembangan pendidikan di Malaysia & UK. Ada beberapa perkara yang menarik perhatian saya walaupun terkadang ia dilihat pelik kalangan masyarakat. Saya percaya bahawa sistem pendidikan yang baik adalah mengutamakan ‘student centric’ terlebih dahulu berbanding ‘modul centric’ atau ‘syllabus centric’. Dengan kaedah ‘student-centric’, kita bisa mengoptimakan potensi seseorang pelajar itu bukan sahaja untuk exam, tetapi melihat lebih jauh daripada ...

Read More »

Ingin Bersama Malaysian Professional Tutor Association (MPTA)?

Malaysian professional tutor association

Untuk memberi sokongan kepada tutor-tutor baru & lama dalam memberikan perkhidmatan yang lebih efektif & profesional, insyaAllah wadah baru ini akan muncul. Malaysian’s Professional Tutor Association (MPTA). Ini juga adalah apa yang dilakukan di negara-negara maju lain untuk mewujudkan networking & support system ke arah menjadikan perkhidmatan dan bidang ini lebih baik & berjaya pada masa hadapan. Buat masa ini ...

Read More »

Berminat Menjadi Home Tutor ‘Beyond Expectation’ Bangi Yang Osem?

home tutor private tutor home tuition bangi kajang putrajaya

Anda berminat mengajar Al-Quran & Fardhu Ain, Tajwid, B.Melayu, English, B.Arab, Matematik, Sains, Sejarah, Kimia, Fizik, Biologi, Prinsip Akaun, di rumah pelajar? Akademi Infitah memerlukan tutor-tutor komited dan berkelayakan dalam misi mendidik ummah melalui pembelajaran Home Tuition & Quranic Home Based.   Kawasan: Semenyih, Kajang, Bangi, Serdang, Seri Kembangan, Cheras, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Bandar Saujana Putra. KELEBIHAN: – Dapat membantu ...

Read More »

Berapakah Nilai Masa Anda?

Saya menerima pertanyaan di fanpage CoachMohdNoor.com : Salam. Saya dapat 9A untuk SPM,sekarang kerja sbgai engineer. saya minat nak mengajar. Mcm mana boleh dapat 4 angka sebulan? boleh terangkan? berapa rate bayaran per hour/day? kalau logik, saya minat nak join. Harap ia bukan hanya gimik iklan. Tq Jawapan saya: Biasanya rate RM25-50 sejam. Bergantung kepada tahap, subjek dan pengalaman. Katakan ...

Read More »

National Tutoring Conference (NTC) di London

Alhamdulillah, berpeluang menuntut ilmu di University of London. Perjalanan mendidik ummah & masyarakat diteruskan dengan menyertai NTC dan berkenalan dengan pelbagai jenis orang yang mempunyai pelbagai latar belakang. Yang pastinya semuanya mempunyai kelebihan masing-masing dalam bidang ‪#‎tutoring‬ dan ‪#‎tuition‬. Dalam conference ini, saya berpeluang mengetahui secara lebih lanjut pelbagai jenis elemen dalam bidang tutoring termasuk daripada dari aspek value, vision, tutoring system, branding, ...

Read More »

Drama Home Tutor ‘Kerana Dia Juga Cikgu’

Sejujurnya saya jarang tengok drama… Almaklumlah kan… Tetapi oleh kerana tajuk drama tentang ‘Kerana Dia Juga Cikgu’ dan ia berkaitan dengan kisah seorang ‪#‎HomeTutor‬ dengan pelajarnya yang pada mulanya tak minat belajar, maka membuatkan saya teruja untuk menonton. Yang menariknya, tutor dalam drama ni atau dipanggil dengan Abang Adam @ Cikgu Adam dapat 4.0 flat tiap-tiap semester semasa di universiti..Hebat tu 🙂 ...

Read More »