Artikel Terkini

Mulakan Bisnes & Menjana RM2k Sebulan?

penetapan matlamat, LOA, LUA

Ramai yang minat berbisnes tetapi teragak-agak atau takut untuk memulakan bisnes. Ramai juga yang pernah mencuba macam-macam bisnes tetapi semuanya kurang berjaya. Persoalannya, adakah kita sudah melaburkan kepada diri sendiri terlebih dahulu bagi mendapatkan ilmu sebelum memulakan sesuatu bisnes? Adakah kita sudah ‘validate’ sesuatu produk atau perkhidmatan sebelum menjualnya? ‘Validate’ adalah salah satu cara bagi kita mengetahui samada ‘market’ memerlukannya. ...

Read More »

Certified Home Tutor Beyond Expectation

  Alhamdulillah, sekali lagi program Certified Home Tutor ‘Beyond Expectation’ selesai dijalankan dengan baik.  Permintaan yang ramai ini selaras dengan semangat yang ditunjukkan oleh peserta sepanjang program tersebut. Home Tutor juga dikenali sebagai cikgu atau tenaga pengajar. Walaupun bukanlah seorang cikgu di sekolah secara rasmi tetapi bagi orang-orang yang diajarkan ilmu tersebut tetap memanggil cikgu. Niat untuk menjadi ‘somebody’ serta ...

Read More »

Teknik Skrip Power Selling

Dalam banyak keadaan, klien akan bertanya soalan pada kita, dan kita hanya menjawab..Di sini pelanggan menguasai ‘gelanggang’. Kemudian bila kita dah jawab semua soalan, pelanggan akan krikk..krik..atau bagitahu nanti saya fikir dulu…hehe..selamat jalan lah jawabnya 😉   Kita perlu kawal perbualan dengan klien dengan berbual dan bertanya soalan. – Boleh kami tanya soalan untuk tahu perkhidmatan ni sesuai dengan tuan/puan? ...

Read More »

Coaching Bisnes Tuisyen

Nanti dulu! Sini ada Tawaran Istimewa Sekali Seumur Hidup! Dengan pembelian ebook ‘Formula Mencipta Kerjaya Sebagai Home Tutor’ anda berpeluang untuk mendapat PAKEJ TERHEBAT 2015 untuk: Online Coaching bersama saya menggunakan platform Google Hangout (Video call). (Anda hanya perlu ada akaun gmail serta wifi sahaja)   Apa manfaat yang anda akan perolehi? – Anda boleh tentukan masa yang sesuai dan berbincang dengan saya ...

Read More »

‘Mind-Setting’ Sebagai Tutor Luar Biasa

‘Mind setting’ adalah perkara yang mula-mula sekali perlu ditekankan dalam menjadi Tutor Luar Biasa. Dengan  penetapan niat yang betul dan mempunyai matlamat yang jelas, kerjaya sebagai tutor akan menjadi lebih efektif. Niat yang betul ini juga amat ditekan dalam Islam seperti hadis yang pertama dalam Hadis 40 karya Imam Nawawi. Dari Amirul Mukminin Umar Al-Khattab r.a katanya : ” Aku ...

Read More »

Mengajialquran.com ranking 1st di Google

mengaji alquran, mengaji al quran, mengajialquran.com, belajar mengaji alquran, belajar mengaji alquran di rumah

Alhamdulillah, dapat ranking 1st page dalam Google search walaupun website masih baru www.mengajialquran.com untuk Home Tuition & Quranic Home Based Keyword yang dapat ranking: mengaji alquran mengaji al quran belajar mengaji alquran belajar mengaji al quran belajar mengaji al quran di rumah Semoga ramai yang akan mendapat manfaat dari website ini, insyaAllah. Terima kasih Tuan Hasbul ‘Aqill dari Majalah Niaga atas tunjuk ajar dalam Seminar & Mentoring ...

Read More »

Bantu Anak Yatim Palestin-Aqsa Syarif

Bantu Palestin, derma Palestin

INGIN BANTU ANAK YATIM PALESTIN?   Adik Abdullah ini merupakan salah seorang anak yatim Palestin yang perlu dibantu daripada beribu-ribu anak yatim lain. Ayahnya sudah syahid dalam perjuangan menentang Israel.Mahukah tuan/cik puan menaja anak-anak yatim Palestin dengan hanya RM170 sebulan selama setahun?Ini termasuk kos sara diri, makanan dan persekolahan. Projek tajaan anak yatim ini adalah di bawah NGO Palestin Aqsa ...

Read More »

Testimoni Program AMP & IMKK Anjuran Dr. Azizan Osman (DAO)

Alhamdulillah, dapat berkongsi pengalaman dengan Alumni dan Bakal Alumni Dr Azizan Osman mengenai Program Advanced Marketing Power (AMP) dan Intensif Mentor Kekayaan & Kejayaan (IMKK). Selama ini saya banyak mendengar komen positif dan tidak kurang juga komen negatif dari orang lain mengenai Dr Azizan Osman. Jadi untuk mengetahui sendiri, saya pergi ke seminar PERCUMA yang dianjurkan oleh Richworks.  Ini adalah ...

Read More »

Training of Tutor Home Based Learning Akademi Infitah (Bangi)

AKademi Infitah, Mohd Noor, Home Tuition Bangi

Alhamdulillah, seronok bangat dapat berjumpa dengan tutor-tutorAkademi Infitah di Bangi. Selain daripada perkongsian daripada Cikgu Khairul Afif Abdul Majid tentang ‘Kaedah Sifir Tanpa Hafal’, ‘Tutor of The Month’, Ulang Tahun Kelahiran Cikgu Wan Siti Farizan, tutor-tutor dapat berkongsi pengalaman mendidik pelajar masing-masing. Semoga ukhwah ini berkekalan…Gambar-gambar boleh dilihat di sini ‘Mendidik Ummah Dengan Hati’ 🙂   Ingin mejaadi sebahagian daripada famili Akademi Infitah? Mohon ...

Read More »

Kuasa Branding Dalam Perniagaan

Infitah Google, branding Infitah

Sekecil mahupun sebesar mana bines kita, ‘branding’ adalah amat penting. Letakkan ia di mana-mana sehingga ia akan berada di minda sedar dan minda separa sedar bakal-bakal pelanggan anda. Gambar menunjukkan Google telah ‘mengindex’ perkataan ‘Infitah’ kerana sering dicari oleh pengguna.     Sekarang, kami telah mengintegrasikan semua laman web berkaitan Infitah di www.infitah.my. Alhamdulillah, lebih efisyen dan memudahkan klien untuk ...

Read More »

Training of Tutor: Enjoy Learning With NLP

Akademi Infitah, Infitah Training Concultancy, Home Tuition, Quranic Home Based

Alhamdulillah, tahun 2013 ini bermula dengan baik dengan pelancaran ‘Grand Opening Akademi Infitah 2013’ bersama Training of Tutor Home Tuition & Quranic Home Based dengan perkongsian ‘Enjoy Learning with NLP’ oleh saya sendiri. Antara input bengkel ini ialah selain menjadikan sesi pembelajaran menyeronokkan, tutor juga dapat mengetahui dan mempraktikkan bagaimana cara pembelajaran yang sesuai untuk pelajar mereka dengan menggunakan Teknik VAK (Visual, ...

Read More »

Teknik Coaching Gaya LUA & NLP. Pertama Di Dunia

zuhairi nopiah LUA, LOA

Alhamdulillah, selesai sudah Teknik Coaching Gaya Law of Universal Attraction (LUA) & Neuro-Linguistic Programming (NLP) oleh gandingan mantap Tuan Zuhairi Nopiah & Tuan Ridzuan Osman yang berpengalaman & merupakan pengamal LUA & NLP. Tahniah kepada para peserta kerana berjaya menamatkan bengkel ini dengan cemerlang dan memberikan komitmen yang terbaik.      Teknik Coaching Gaya LUA & NLP ini membantu individu ...

Read More »

Selamat Hari Lahir Muhammad Al-Fateh 2034

baby comel, baby cute

Alhamdulillah, pada 16 Januari 2013 jam 7.28am, anak saya yang kedua; Muhammad Al-Fateh Bin Mohd Noor telah lahir dan dipinjamkan kepada saya dan isteri, Nurul Iman. Kenapa dinamakan Muhammad Al-Fateh? Kita sudah sedia maklum bahawa Sultan Muhammad Al-Fateh telah menakluki Kota Kostantinople (sekarang Istanbul) pada usia 21 tahun yang menjadi idaman semua pemimpin Islam semenjak zaman Rasulullah s.a.w.   Pentingnya ...

Read More »

Teknik Beli Rumah Tanpa Modal. Biar Betul?

Saya seringkali mendapat emel dan juga pertanyaan daripada pembaca blog saya tentang bagaimana mereka mampu membeli rumah walaupun tiada modal. Sebenarnya rata-rata kita rakyat Malaysia tahu yang hartanah merupakan satu pelaburan yang sangat menguntungkan. Namun kebanyakan kita tahu untuk membeli rumah mesti ada modal. Kadang-kadang modal yang diperlukan sangat tinggi bergantung kepada harga rumah yang mahu dibeli. Keluar Gelanggang Awal ...

Read More »