Artikel Terkini

Drama Home Tutor ‘Kerana Dia Juga Cikgu’

Sejujurnya saya jarang tengok drama… Almaklumlah kan… Tetapi oleh kerana tajuk drama tentang ‘Kerana Dia Juga Cikgu’ dan ia berkaitan dengan kisah seorang ‪#‎HomeTutor‬ dengan pelajarnya yang pada mulanya tak minat belajar, maka membuatkan saya teruja untuk menonton. Yang menariknya, tutor dalam drama ni atau dipanggil dengan Abang Adam @ Cikgu Adam dapat 4.0 flat tiap-tiap semester semasa di universiti..Hebat tu 🙂 ...

Read More »

Bagaimana Saya Bermula Sebagai Home Tutor? Kisah Inspirasi Oleh SifuFBads

fan manchester united coach mohd noor malaysia

” MOHD NOOR, DARI SEORANG PENSYARAH KE BISNESMAN ” Beliau adalah seorang pengarah kepada CMN Academy dan Co-Founder Akademi Infitah Training & Consultancy yg menawarkan perkhidmatan tuisyen dan mengaji di rumah.. SEKARANG.. .. Syarikat beliau kini mempunyai 20 cawangan Akademi Infitah di seluruh Malaysia dan luar negara.. Ada di antara cawangannya mampu memberi pulangan melebihi RM20k sebulan.. WOW! SEBELUM NI.. ...

Read More »

Peluang Membina Kerjaya Home Tutor Profesional

Saya doakan agar anda berada dalam keadaan  sihat bersama orang tersayang. Alhamdulillah, sekarang ini kami sedang fokus untuk membuka beberapa cawangan Home Tuition termasuk di luar negara. Alhamdulillah, semakin ramai ibu bapa yang concern tentang pendidikan anak-anak mereka. Permintaan untuk Home Tuition juga semakin meningkat dari semasa ke semasa. Sempena Hari Guru ini juga, saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan tahniah ...

Read More »

Majlis Ilmu dan An-Nakbah Palestin Berdarah

Pengisian Tafsir Ar-Rahman oleh Ustaz Marwan. Ayat sebelum ini dalam Surah Ar-Rahman banyak menceritakan tentang nikmat-nikmat Allah yang sekian banyak dan tidak dapat manusia dustakan. Ayat seterusnya adalah peringatan bahawa semua nikmat akan berakhir. Kesudahan manusia sama ada akan ke syurga atau neraka. Di akhirat kelak, manusia tidak lagi ditanya kenapa ia melakukan perbuatan ini dan itu. Mulut tidak bercakap. ...

Read More »

Selamat Hari Pendidik

Kepuasan sebenar bagi seorang pendidik/murabbi adalah apabila melihat anak didiknya mengamalkan apa yang dipelajari serta menggapai kejayaan di dunia dan lebih lagi di akhirat sana.      

Read More »

Bertemu Investor Dragons’ Den

Bersama Piers Linney, salah satu investor dalam rancangan Dragons’ Den yang melabur dalam bisnes usahawan yang berjaya meyakinkan mereka dengan proposal bisnes. Dalam fasa bisnes, ada satu masa ‘breakthrough’ di mana selepas fasa tersebut, kebiasaannya bisnes akan lebih lancar. Pakar mengatakan, biasanya 3 tahun pertama adalah fasa bagi sesuatu bisnes untuk menjadi lebih matang. Ini disebabkan oleh oleh apikasi ilmu, ...

Read More »

Bersama Keluarga Muslim Indonesia di Britania Raya

Bersama Pak Hendri Lucky; Pengurus Pusat Informasi & Pelayanan PKS UK dan Mas Danang Ginanjar, Mahasiswa MBA University of Cambridge. Ikut gabung dalam acara (Keluarga Muslim Indonesia di Britania Raya) KIBAR Spring Gathering. Menarik banget silaturahim ini 🙂    

Read More »

Protected: 3T

There is no excerpt because this is a protected post.

Read More »

Ingin Menjadi Home Tutor Tuisyen Walaupun Tiada Pengalaman?

ebook tutor tuition coachmohdnoor bagaimana nak buat tuisyen jana pendapatan ebook

Khas untuk anda yang mengimpikan kerjaya bermanfaat yang boleh dilakukan secara Part-Time sebagai Home Tutor Tuition, sini ada jalannya .. Kini Anda Mampu Menjadi Seorang Home Tutor Yang Berjaya Walaupun Belum Pernah Mempunyai Pengalaman Mengajar Sebelum Ini. Anda tidak perlu lagi rasa ragu-ragu atau tidak yakin untuk memulakan langkah sebagai Home Tutor walaupun anda tiada sebarang latar-belakang dalam bidang pendidikan. ...

Read More »

Tip Berjaya Dalam Bisnes Pusat Tuisyen

Selepas Seminar Tuisyen anjuran Master Yus, ada seorang peserta mengajak kami minum selepas selesai program.Beliau merupakan Pegawai di sebuah syarikat korporat GLC yang terkenal.  Kemudian, beliau menceritakan bahawa beliau telah membuat pinjaman untuk ‘setup’ sebuah pusat tuisyen, dan sekarang beliau telah melaburkan lebih kurang RM25k untuk mula dari ‘scratch’. Sebelum ini ‘syok’ tengok saudara sendiri buat tuisyen, jadi beliau pun rasa ...

Read More »

Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM)

Formula Membina Legasi Sebagai Tutor Profesional & Berjaya Bakal Didedahkan Oleh Speaker-Speaker Berpengalaman Pertama Seumpamanya Di Malaysia! Mahukah anda jika kami tunjukkan teknik dan strategi yang telah terbukti berkesan bagaimana menjadi tutor serta membina bisnes tuisyen yang berjaya? Apakah keistimewaan menjadi Tutor?? – Dari sehari ke sehari bidang ini ini semakin membesar dan menerima permintaan yang ‘mencurah-curah’ daripada ibu bapa ...

Read More »

Mulakan Bisnes & Menjana RM2k Sebulan?

penetapan matlamat, LOA, LUA

Ramai yang minat berbisnes tetapi teragak-agak atau takut untuk memulakan bisnes. Ramai juga yang pernah mencuba macam-macam bisnes tetapi semuanya kurang berjaya. Persoalannya, adakah kita sudah melaburkan kepada diri sendiri terlebih dahulu bagi mendapatkan ilmu sebelum memulakan sesuatu bisnes? Adakah kita sudah ‘validate’ sesuatu produk atau perkhidmatan sebelum menjualnya? ‘Validate’ adalah salah satu cara bagi kita mengetahui samada ‘market’ memerlukannya. ...

Read More »

Certified Home Tutor Beyond Expectation

  Alhamdulillah, sekali lagi program Certified Home Tutor ‘Beyond Expectation’ selesai dijalankan dengan baik.  Permintaan yang ramai ini selaras dengan semangat yang ditunjukkan oleh peserta sepanjang program tersebut. Home Tutor juga dikenali sebagai cikgu atau tenaga pengajar. Walaupun bukanlah seorang cikgu di sekolah secara rasmi tetapi bagi orang-orang yang diajarkan ilmu tersebut tetap memanggil cikgu. Niat untuk menjadi ‘somebody’ serta ...

Read More »