Artikel Terkini

Bagaimana Memulakan Langkah Sebagai Tutor Tuisyen di Malaysia?

Di sekolah, terdapat ramai pelajar yang mungkin kurang memahami apa yang diajarkan kepada mereka. Sesetengah pelajar juga mempunyai sifat malu untuk bertanya kepada guru apabila terdapat kekeliruan dalam pembelajaran di sekolah. Persoalannya, adakah perlu untuk diwujudkan pendidikan tambahan untuk mereka selepas waktu sekolah?   Jawapannya, ia adalah bergantung kepada pelajar itu sendiri. Ada pelajar yang memerlukannya untuk memastikan mereka benar-benar ...

Read More »

Ingin Menjadi Terawal Untuk Mendapatkan Info Mengenai Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM2017?

Ramai betul dah tanya tentang Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM2017 Maaf kalau tak sempat nak jawab semua. Tahun ni special sikit..kita tak release awal.. Sebab kita nak bawa suatu benda baru yang ‘Beyond Learning Expectation’ Speaker-speaker yang nak dibawa pun bukan calang-calang.. Habis perah otak kat situ je nak bagi the best punya pasal kat anda 🙂 InshaAllah kita akan direlease ...

Read More »

Khas Untuk Usahawan Pendidikan Yang Ingin Kembangkan Servis Anda

Anda Berminat Menjadi Usahawan Bisnes Pendidikan (Tutorpreneur) Yang Berjaya? Ingin program yang membantu anda membina Bisnes Tuisyen yang sistematik dan mencapai 4-5 angka sebulan?   Teruskan membaca..  Anda mempunyai ‘passion’ dalam bidang pendidikan & tuisyen? Berbincang dengan Tutor & Tutorpreneur, kebanyakan isu mereka adalah lebih kurang sama. Mereka meluahkan tentang cabaran-cabaran internal & external untuk menjadi usahawan pendidikan.   Bagi ...

Read More »

Strategi Usahawan Dari ‘Self-Employed’ Ke ‘Business Owner’

Khas untuk bakal-bakal usahawan berjaya.. Bagi yang berminat menjadi usahawan atau terlibat dalam bisnes, kita perlu jelas dulu apa niat & mengapa kita menceburi bisnes. Senaraikan dahulu experience, growth & contribution yang ingin kita capai dengan berbisnes ini. Antara perkara yang penting dalam bisnes adalah teknik ‘menggodam’ bisnes dan menskalakan bisnes. Kadang-kadang kita rasa bisnes kita tak boleh pergi dah.. ...

Read More »

Ingin Dapatkan Tip Cikgu Tuisyen Lejen Yang Berjaya?

Ramai guru serta pegawai sekolah bersetuju bahawa pelajar yang mengikuti  tuisyen menunjukkan prestasi akademik yang lebih baik. Ia menunjukkan bahawa pelajar ini menimba ilmu bukan sahaja apabila sesi tunjuk ajar yang dilakukan di rumah tetapi juga menunjukkan keyakinan dalam menjawab soalan semasa pembelajaran di sekolah. Seseorang pelajar yang mempunyai masalah dalam kerja sekolah mungkin teragak-agak untuk meminta bantuan daripada orang ...

Read More »

Anda Ingin Menjadi Usahawan Tuisyen Luar Biasa?

Anda Berminat Menjadi Usahawan Bisnes Tuisyen (Tutorpreneur) Yang Berjaya? Ingin COACHING yang membantu anda membina Bisnes Tuisyen yang sistematik dan mencapai 4-5 angka sebulan? Atau pelaburan anda dikembalikan.. Teruskan membaca.. Anda mempunyai ‘passion’ dalam bidang pendidikan & tuisyen? Berbincang dengan coachee-coachee saya, kebanyakan isu mereka adalah lebih kurang sama. Mereka meluahkan tentang cabaran-cabaran untuk menjadi usahawan terutama sekali oleh orang ...

Read More »

Apakah Teknik Marketing Yang Sesuai Untuk Bisnes Anda

Apakah anda seorang Usahawan yang ingin mengetahui Teknik Marketing berkesan untuk bisnes anda? Sudah guna pelbagai cara marketing namun masih belum berpuas hati? Fahami konspe Marketing 3M ini untuk mengetahui Teknik Marketing yang sesuai untuk bisnes anda. Like and share untuk manfaat bersama 🙂      

Read More »

Bagaimana Meningkatkan Klien Tuisyen Anda Tanpa Kos Tinggi

Anda masih mengajar atau menguruskan tuisyen, al-Quran atau apa-apa jenis pembelajaran? Sekarang ini adalah musim ibu bapa mencari tuisyen untuk anak-anak di sebabkan exam yang tidak lama lagi. Kami sendiri ‘tak menang tangan’ untuk handle permintaan ibu bapa ni 🙂 Mengikut pengalaman saya berinteraksi dengan ramai Tutor mahupun Tutorpreneur, ramai sebenarnya mempunyai masalah bagaimana untuk menambahkan bilangan pelajar sedia ada. Jadi ...

Read More »

NAK BELAJAR MENGAJI?? JOM!! PROMOSI AIDILADHA UNTUK PAKEJ TERBAIK QURANIC HOME BASED. Firman Allah: (maksudnya) “Sesungguhnya orang-orang yang selalu membaca kitab Allah dan mendirikan solat dan menafkahkan sebahagian dari rezeki yang Kami anugerahkan kepada mereka dengan diam-diam dan terang-terangan, mereka itu mengharapkan perniagaan yang tidak akan merugi, agar Allah menyempurnakan kepada mereka pahala mereka dan menambah kepada mereka dari nikmat-Nya. ...

Read More »

Ingin Menjadi Usahawan Home Tuition? Bacaan Ini Sesuai Untuk Anda

usahawan berjaya, usahawan IPT, usahawan muda

Saya kagum dengan ketabahan usahawan muda & coachee saya‬, mereka memilih bisnes sebagai pilihan utama dan bukan yang terakhir walaupun berhadapan dengan pilihan-pilihan lain. Walaupun melalui pelbagai kesusahan dan cabaran dalaman mahupun luaran, mereka tetap terus berjalan untuk mencapai matlamat dan menambah nilai kepada kehidupan orang lain. Teringat kepada pengalaman saya suatu ketika dahulu di saat tidak ramai percaya apabila ...

Read More »

Ingin menambahkan klien tuisyen anda berkali ganda? Download Ebook Tutor A+ secara PERCUMA

x