Artikel Terkini

Bagaimana Membina Brand Sehebat Apple?

Bagaimana Membina Brand Sehebat Apple? Hari Sabtu lepas Macbook saya problem. Tak dapat buat kerja. Monitor kelabu sahaja. Nak buat kerja pun tak dapat. Kelip-kelip gambar ‘question mark’ & ikon folder. Saya sudah mula risau. Sebab macam ada kaitan dengan ‘hard disk’. Kalau hard disk problem alamat habisla file-file dan dokumen selama bertahun-tahun tu. Macbook tu saya dah pakai semenjak ...

Read More »

Mengapa Perlu Bermentor Dalam Bisnes?

MENGAPA PERLU BERMENTOR DALAM BISNES?   Lao Tzu, seorang ahli falsafah China mengatakan, “Perjalanan seribu batu bermula dengan langkah pertama.” Sebagai orang muda dengan adrenalin berganda, dengan 1001 booster mahu menjadi seorang usahawan yang berjaya, walau kobaran semangat itu menyala setinggi langit sekalipun, ia tetap perlu dimulakan dengan langkah pertama. Kebiasaannya orang menyebut, langkah pertama bagi memulakan sesuatu kerja adalah ...

Read More »

Beyond Expectation Child with Beyond Home Tuition

“ALIA GOT 6 A’S IN UPSR 2016! THANK YOU BEYOND HOME TUITION.” . . “I’m very happy and proud of my daughter. Thanks BEYOND HOME TUITION for providing the best tutors for her. They help her to increase her performance especially in Bahasa Melayu & English Essay, and also Science. We will surely recommend you to our family & friends.” ...

Read More »

Tadabbur Al-Quran Pemanis Kehidupan Yang Mencabar

al-quran, motivasi al quran, al quran sumber inspirasi dan motivasi

Sebagai manusia biasa yang sentiasa ingin maju ke depan, kita akan sentiasa berhadapan dengan pelbagai cabaran. Bagaimana mahu mendepaninya? Salah satu cara adalah dengan tadabbur al-Quran, cuba memahami apa yang Allah sampaikan melalui terjemahan al-Quran. Walaupun ayat tersebut bukan ditujukan direct kepada kita, namun kita boleh cuba muhasabah dan kaitkan dengan diri dan situasi kita. InsyaAllah kita akan rasakan Allah ...

Read More »

Rindu Kembali Mengajar…

Last saya mengajar 2012 atau 2013. Saya pun ingat-ingat lupa 😂 Saya suka mengajar. Tapi mungkin sebab komitmen yang memerlukan saya handle bahagian pengurusan, saya terpaksa berehat sebentar. Saya ingat lagi pelajar terakhir saya adalah adik-beradik yang tinggal di Seksyen 2 Bangi. Subjek masa tu Sains & Matematik. Subjek yang saya memang favourite adalah Sains.. Boleh goreng kan 😅 plus pengalaman ...

Read More »

Private Tutor For Home Tuition For Your Child in Malaysia

“MAMA, BOLEH TAK ESOK IMRAN NAK TUISYEN LAGI? BEST LA TEACHER AJAR.” . . . “Alhamdullillah, sudah ada PENINGKATAN DALAM RESULT EXAM anak saya. TUTOR AJAR BAGUS, pandai ambil hati Imran. Sampai Imran asyik tanya, bila cikgu nak datang? Terbaik CMN Academy! Saya yakin Imran akan lebih perform lepas ni. Terima kasih bantu Imran belajar sampai dia TAK SABAR NAK ...

Read More »

Coaching Bersama Tuan Jamal Sifufbads & Tuan Abdul Basit

Team CMN Global Consultant berpeluang coaching dengan Tuan Abdul Basit, Founder Byond Success. Persoalan tentang isu bisnes setelah sekian lama telah terungkai satu persatu. Plus dapat Bonus berharga yang wajib dilaksanakan secepat mungkin untuk melonjakkan lagi servis sedia ada. Terima kasih Tuan Basit. Jasamu dikenang. InsyaAllah ilmu yang bermanfaat akan lebih bernilai jika dikongsi 😀   Rindu kelas Apprentice Sifufbads..Dah lama ...

Read More »

Bersama Pengusaha Pusat Tuisyen Yang Berpengalaman Lebih 10 Tahun

Berpeluang bersama Founder Pusat Tuisyen Tatapan Minda, Puan Nor Ardiaty Azleen dan suami beliau Tuan Kamaruzzaman yang berpengalaman lebih 12 tahun dalam bidang tuisyen. Pernah mencuba bisnes lain, namun kembali ke bidang pendidikan kerana sedar passion nya dalam bidang ini. Guru beliau ada yang sudah 12 tahun mengajar di Pusat Tuisyen beliau. Apa yang menarik beliau pernah mencapai sehingga lebih ...

Read More »

Sharing & Gathering Bersama Manager & Tutorpreneur CMN Avengers

Gathering & Sharing bersama Manager & Tutorpreneur seluruh Malaysia. Antara mereka adalah Usahawan Home Tuition, Pusat Tuisyen, Tuisyen Asrama, Pusat al-Quran, Sekolah, Tadika dan lain-lain.         Sesi Pitching USOP (Unique Selling Outstanding Proposition) Adaptasi pembelajaran Abad 21 oleh #CMNAvengers        

Read More »

Tip Bisnes Ekonomi Perit

Tip Bisnes Ekonomi Perit Dalam keadaan ekonomi sekarang ni, macam-macam juga peluang bisnes, pelaburan (halal & scam) dan buat duit (affiliate, dropship, agen) dan lain-lain di depan mata. Kalau ikutkan semua nak buat sebab memang sifat manusia mudah distracted dan dipengaruhi dengan persekitaran. Saya pun pernah ada pengalaman yang sama 😉 Mengikut pengalaman dan pemerhatian saya terhadap orang-orang yang berjaya, ...

Read More »

Apa Yang Penting Dalam Fasa Pengembangan Bisnes?

Nasihat Mentor Saya, Howard Schultz, di fasa pengembangan bisnes, penting untuk kita cari team atau staf yang lebih smart dari kita terutamanya dalam aspek-aspek tertentu. Kalau kita selesa dengan staf atau team ‘yes-man’ atau kita yang paling bijak dalam semua perkara, kemungkinan tak ke mana sangat perginya. Pi mai, pi mai tang tu juga 😉 Tidak dinafikan, kos yang perlu ...

Read More »

Kemahiran Menjadi Penulis Sejak Umur 6 Tahun Di Sekolah UK

Bengkel ‘Impact Learning: How to Make A Story’ bersama Ibu bapa, Guru & Anak Raddlebarn School, UK. Kemahiran untuk menjadi seorang Penulis diasah semenjak kecil. Di UK, Year 1 berumur 6 tahun. Kemahiran menulis dan menjadi Penulis adalah sama namun berbeza tekniknya.     Boleh tengok video ini untuk dapatkan sedikit gambaran    

Read More »

Pendekatan Latih Tubi Vs Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT)

Pendekatan Latih Tubi Vs Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) Pada umumnya, pelajar beranggapan matapelajaran Sains dan Matematik adalah sukar untuk dipelajari. Persepsi ini timbul kerana ramai pelajar mengalami kesukaran pembelajaran dan mendapat pencapaian yang rendah dalam Sains dan Matematik. Masalah lazim yang dihadapi para pelajar adalah seperti, kefahaman konsep Sains dan Matematik yang tidak mencukupi, kelemahan penguasaan pengetahuan Sains dan ...

Read More »

Ingin menambahkan klien tuisyen anda berkali ganda? Download Ebook Tutor A+ secara PERCUMA

x