Artikel Terkini

Bagaimana Ingin Lahirkan Pekerja Bagus?

NAK CARI PEKERJA BAGUS? Bagi seorang usahawan, selepas bahagian Operation & Marketing berjalan dengan lancar, mereka perlu cari Team (staf) untuk pergi lebih jauh. Ramai Usahawan yang saya kenal ada cabaran untuk membina Team yang mantap. Memang tidak dinafikan dalam fasa berkembang selain Finance, bahagian Human Resource adalah yang bahagian sangat sangat penting. Namun, tanpa Team, sampai suatu tahap, kita ...

Read More »

Prinsip #1 Jutawan Yang Perlu Anda Tahu

Siapakah Jutawan? Kebiasaannya kita pasti menggambarkan jutawan dengan… – Kereta mewah – Rumah besar – Pakaian eksklusif Benarkah begitu? Anda pasti terkejut apabila mengetahui Prinsip No 1 Jutawan ini. Kalau sudah jutawan tidak sesuai tengok video ini ye 😉    

Read More »

Apakah Kepentingan Project-Based Learning STEM Dalam Pembelajaran?

Pernah dengar tentang STEM?? STEM ialah Pembelajaran yang telah dimulakan di negara maju seperti UK, US & Jepun. Ia adalah teknik mendidik pelajar dalam empat disiplin tertentu – SAINS, TEKNOLOGI, KEJURUTERAAN DAN MATEMATIK. . ===== Tahukah anda lagi bahawa… ===== . + Sistem pendidikan di seluruh dunia, terutamanya di negara maju sedang menuju ke arah pembelajaran abad-21… iaitu menekankan tentang ...

Read More »

Adakah Sekarang Masa Sesuai Untuk Mulakan Pusat Tuisyen?

Adakah sekarang masa yang sesuai untuk buka Pusat Tuisyen? Berbincang dengan seorang Tutorpreneur yang berkongsi bahawa tempat tuisyen sedia ada tidak dapat menampung tambahan pelajar lagi. Jadi sesuaikah untuk berpindah ke tempat yang lebih besar pada waktu sekarang memandangkan ada permintaan pelajar baru? Selain daripada istikharah untuk minta petunjuk dari Allah, kita boleh juga berusaha dengan buat keputusan berdasarkan data. ...

Read More »

Kelebihan Menggunakan Strategi Syarikat Holding Dalam Bisnes

Syarikat holding adalah syarikat pegangan perlaburan. Ia merupakan syarikat Sdn. Bhd/Bhd. Antara kelebihan syarikat holding: 1) Boleh mengembangkan perniagaan. Syarikat Holding berkembang dengan mempunyai saham – saham dalam banyak anak – anak syarikat. Syarikat Holding juga menjana pendapatan melalui anak – anak syarikat. 2) Dapat mengurus risiko. Sekiranya berlaku kegagalan dalam salah satu anak syarikat, Syarikat Holding mempunyai jalan keluar ...

Read More »

Tuisyen Bersama Anak Yatim & Asnaf Sri Kundang

Study group bersama anak-anak Pusat Jagaan Anak Yatim & Asnaf Sri Kundang. Berminat berkongsi ilmu & memberi inspirasi kepada anak-anak ini dalam Projek Kebajikan bersama CMN Care? Jemput daftar di www.tinyurl.com/tutorcmncare Ingin beri sumbangan dalam bentuk dana, buku latihan/rujukan atau refreshment (makanan/minuman) boleh hubungi/whatsapp 011-1524 3086 Muga Allah balas dengan sebaik-baik balasan inshaAllah               ...

Read More »

7 Tanda Anda Akan Menjadi Sukses

Mengikut pengalaman, 7 Tanda yang menunjukkan seseorang itu akan berjaya: 1. Super competitive. Komitmen yang tinggi untuk menjadi terbaik sentiasa membakar dalam jiwa. 2. Menamatkan apa yang telah dimulakan. Tidak berhenti dan berputus asa dalam mencapai matlamat dan impian. 3. Sentiasa bersama circle dan networking yang lebih baik dari kita supaya dapat improve dan upgrade ke tahap seterusnya. 4. Minda ...

Read More »

Bagaimana Mencipta Fenomena Home Tutor Yang Power?

Tersenyum apabila melihat semakin banyak permintaan daripada ibu bapa untuk perkhidmatan Home Tuition dan tidak ketinggalan semakin ramai yang menyertai bidang ini sebagai Home Tutor & Tutorpreneur. Alhamdulillah, ini menandakan bidang tersebut bagus dan potensinya semakin berkembang. ‘The most important thing is just keep upgrading your quality of services & give more and more values to the clients.’ Ramai orang ...

Read More »

Mengapa Content Marketing Penting Untuk Legasi Bisnes?

Pernah dengan tentang ‘Content Marketing’? Teknik marketing ‘soft-sell’ dengan berkongsi info tentang sesuatu untuk manfaat prospek dalam sesuatu bidang. Content marketing merupakan kos rendah tapi sangat ‘powerful’. Ia boleh menaikkan kredibiliti seseorang individu atau brand itu. Kenal Neil Patel? Beliau antara rujukan global dalam Content Marketing. Antara Sifu Marketing di Malaysia yang follow beliau adalah Tuan Aqif Azizan. Siapa yang ...

Read More »

Bagaimana Membina Brand Sehebat Apple?

Bagaimana Membina Brand Sehebat Apple? Hari Sabtu lepas Macbook saya problem. Tak dapat buat kerja. Monitor kelabu sahaja. Nak buat kerja pun tak dapat. Kelip-kelip gambar ‘question mark’ & ikon folder. Saya sudah mula risau. Sebab macam ada kaitan dengan ‘hard disk’. Kalau hard disk problem alamat habisla file-file dan dokumen selama bertahun-tahun tu. Macbook tu saya dah pakai semenjak ...

Read More »

Mengapa Perlu Bermentor Dalam Bisnes?

MENGAPA PERLU BERMENTOR DALAM BISNES?   Lao Tzu, seorang ahli falsafah China mengatakan, “Perjalanan seribu batu bermula dengan langkah pertama.” Sebagai orang muda dengan adrenalin berganda, dengan 1001 booster mahu menjadi seorang usahawan yang berjaya, walau kobaran semangat itu menyala setinggi langit sekalipun, ia tetap perlu dimulakan dengan langkah pertama. Kebiasaannya orang menyebut, langkah pertama bagi memulakan sesuatu kerja adalah ...

Read More »

Beyond Expectation Child with Beyond Home Tuition

“ALIA GOT 6 A’S IN UPSR 2016! THANK YOU BEYOND HOME TUITION.” . . “I’m very happy and proud of my daughter. Thanks BEYOND HOME TUITION for providing the best tutors for her. They help her to increase her performance especially in Bahasa Melayu & English Essay, and also Science. We will surely recommend you to our family & friends.” ...

Read More »

Ingin menambahkan klien tuisyen anda berkali ganda? Download Ebook Tutor A+ secara PERCUMA

x