[Kisah Inspirasi] Berhenti Sebagai Akauntan Bertauliah Untuk Meneruskan Passion Sebagai Tutorpreneur

Pn Maizura adalah bekas Akauntan Bertauliah yang berpengalaman bersama sebuah syarikat besar sebelum ‘menerjunkan diri’ secara full time dalam bidang tutoring dan tuisyen yang merupakan ‘passion’ beliau.

Jika dahulu beliau hanya mengajar sendiri siang dan malam di Kelas Tuisyen beliau, kini beliau mampu tersenyum kerana mempunyai lebih ramai Team Tutor di bawah syarikat Bright Minds Academy (BMA) yang diasaskan oleh beliau. BMA merupakan ‘Associate Company’ CMN Education Group.

Ikuti kisah beliau yang menginspirasikan….
————–

Suatu Ketika Dahulu

Pada Jan 2016
Saya hanya bermula dengan 1 tutor sahaja.
Semua kelas sy ajar..
from 3pm-10pm…
tapi subjek sy ajar hanya ikut forte sayala…tak semua..
macam nk pengsan..lagi2 bila nak exam..semua parents nak extra class..
tapi konsep saya, ada job saya grab selagi badan kata boleh..
Masa tu tiap bulan ada je laa sy sakit..takde suara laa..demam laa..ishhh..
Ehhh…masa tu ya..masa takde ilmu!!!

Jika dahulu,
Sentiasa berendam air mata jugak..
Malam-malam selalu fikir…
Sampai bila nk buat lagu nih..
Saya tak tahu bagaimana nk bantu lagi ramai anak-anak…
Sedangkan ramai lagi yg boleh saya bantu….
ramai lagi Ibubapa yang duk WA saya!
Tak jumpa jalan…penat malam2 pikir..
Esok pagi, bangun pergi kelas macam biasa….
Malam pikir lagi…
Ada juga suka-suka buat advert cari tutor untuk bantu saya..
Tapi..
Takde sorang pun apply nk jadi team saya..
Kecewa lagi…
Dulu
Kami ni terkenal di Kota Warisan (KW) je..
Luar kawasan KW takde siapa pun yang tahu service kami ni…
Lagi haru…
Orang kata krik…krik…

Alhamdulillah..
Allah telah menemukan saya dengan Coachmohdnoor Cmn Avengers tanpa sengaja..
Ingat tanpa sengaja ya..tu kata rezeki Allah nak bantu saya..!!
Lepas kena sumbat ilmu..lepas kena kata-kata ZASSS…
Nah, tengoklaa dah berapa ahli keluarga BMA.!!!
Dalam Mail box BMA dulu….xde orang pun heran nak share CV!!!
Sekarang ni tiap-tiap hari ada orang apply nak jadi team kami..!!
Subhannallah..
Kini,
Service kami dah sampai KL…
Saya menangis lagi..
Syukur Alhamdullilah

2017,
Memang kami akan memecut..meroket..
Forecast 2017 sudah siap sepenuhnya..
Wowwww…sampai la ni saya xpercaya.
Malam-malam skrg dah boleh senyum maness seket…
Dan kini,
Tugas saya kini bertambah..
FOKUS saya bukan anak-anak sahaja tetapi kini FOKUS untuk membantu orang ramai dapat duit tambahan.!!
Rezeki sama-sama kita kongsi ya!!!

Sahabat-sahabat!!
Doakan yang terbaik untuk TEAM BRIGHT MINDS ACADEMY!!!
Doakan kami dapat meneruskan memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan…

Insyaallah..

Puan Maizura Moeen
Founder Bright Minds Academy

==============

 

p/s: Berminat menjadi Usahawan Tuisyen berjaya? Mohon klik DI SINI

bright-minds-academy1 bright-minds-academy2 bright-minds-academy3 bright-minds-academy4 bright-minds-academy5

 

 

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan lebih cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorpreneurCoach

Check Also

Modul Sains UPSR Terhangat Di Pasaran!

MODUL : FUNTASTIC SCIENCE UPSR Sebuah modul yang boleh membantu anak-anak tuan puan untuk lebih ...