Khas Untuk Usahawan Tuisyen Yang Ingin Kembangkan Bisnes Tuisyen Anda

Anda Berminat Menjadi Usahawan Bisnes Tuisyen (Tutorpreneur) Yang Berjaya?

Ingin program yang membantu anda membina Bisnes Tuisyen yang sistematik dan mencapai 4-5 angka sebulan?

 

Teruskan membaca..

 Anda mempunyai ‘passion’ dalam bidang pendidikan & tuisyen?

Berbincang dengan Tutor & Tutorpreneur, kebanyakan isu mereka adalah lebih kurang sama. Mereka meluahkan tentang cabaran-cabaran internal & external untuk menjadi usahawan pendidikan.

 

Ingin Belajar bagaimana membina bisnes tuition yang sustainable & scalable?

Adakah anda ingin menjadi Usahawan Tuition (Tutoring Business) yang sering mendapat permintaan hangat di kalangan ibu bapa?

Mahukah anda jika kami bantu & tunjukkan teknik dan strategi yang telah terbukti berkesan bagaimana menjana pendapatan dengan bisnes pendidikan 4-6 angka sebulan?

Apakah keistimewaan sebagai Usahawan Tuisyen (Tutorpreneur)?

  • Dari sehari ke sehari industri ini semakin membesar dan menerima permintaan yang ‘mencurah-curah’ daripada ibu bapa dan pelajar.
  • Dapat membantu pelajar mengalami peningkatan yang ‘ketara’ dan mencapai kecemerlangan dalam subjek yang dipelajari.
  • Bebas menjadi majikan dan menetapkan jadual anda sendiri.
  • Bebas menikmati faedah pekerjaan yang memuaskan dan menyeronokkan.
  • Membina legasi dengan menyebarkan ilmu dan manfaat

 

Apakah manfaat yang anda akan perolehi dalam Program Coaching Usahawan Tuisyen ini?

– Ketahui Formula BEYOND: yang menyebabkan ibu bapa tidak ragu-ragu memilih bisnes anda.

– Rahsia orang memulakan bisnes dengan MODAL RENDAH. Jauh lebih rendah dari membuka Pusat Tuisyen @ Tuition Centre

– Rahsia orang yang yang TIADA BACKGROUND PERGURUAN sukses dalam industri ini

– Belum ramai melibatkan diri dalam bisnes ini walaupun permintaannya tinggi terutamanya Bumiputera

– Strategi PEMASARAN ONLINE & OFFLINE yang telah terbukti berkesan.

– SISTEM Bisnes Home Tuition yang telah digunakan bagi membuka lebih 50 cawangan ke seluruh Malaysia.

– Berpengalaman dalam membuka lebih 50 cawangan termasuk Home Tuition, Pusat Tuisyen, Learning Centre, Tadika di seluruh Malaysia & UK serta dalam proses untuk menambahkan cawangan. (Sistem yang membantu menguruskan bisnes dari mana-mana sahaja termasuk luar negara)

 

Alhamdulillah lepas join coaching saya dapat:

  • Fokus dan kekal dalam bisnes sebab jelas hala tuju, kalau tak mungkin saya akan lompat bisnes lagi
  • Latihan dan support yang berterusan secara offline & online. Boleh kira 24 hours support la 🙂
  • Kenal dengan rakan-rakan yang buat bisnes dalam industri yang sama. Semua saling bantu-membantu sampai lupa istilah persaingan
  • Akhir sekali dapat capai sales 5 angka sebulan dalam masa kurang setahun. Antara pencapaian terbesar saya setakat ini. Looking forward for more.

Terima kasih CMNEG 🙂

profile-pic

Akmal Mohamad
Founder Medina Home Tuition

Success Tutorpreneur Mentorship (STM)

Step by Step untuk kami BANTU Untuk Mulakan serta Kembangkan Tutoring Business Sehingga Berjaya

Matlamat kami adalah untuk bantu anda hasilkan result dari bisnes Home Tuition anda sama seperti coachee yang berjaya sebelum ini.

Oleh itu, program ini di susun secara terperinci untuk membantu anda dapatkan bimbingan hingga berjaya hasilkan result.​

Kini Giliran Anda!!!Perjalanan Mencapai Segala Impian Bermula Di Sini…

Program coaching ini adalah program coaching PALING LENGKAP untuk Tutorpreneur di mana anda akan ketahui hampir semua teknik dan strategi pemasaran TUISYEN dan anda juga boleh apply teknik yang sama dalam bisnes tuisyen yang lain. 

 

Apa Elemen Dalam Elite Tutorpreneur Coaching?

 

ELEMEN #1
E-learning ‘Success Tutorpreneur Mentorship’ (STM)

‘Home course study’ melalui Panduan Video ini boleh diakses dari mana-mana sahaja asalkan anda mempunyai laptop/pc/smartphone/tablet dan lain-lain device serta wifi/data yang stabil.

Ia merangkumi 12 Topik penting dalam Tuition Business:

Topik #1: Niche

Anda akan mempelajari bagaimana untuk mengurangkan persaingan dengan mencipta Niche dan Unique Selling Outstanding Proposition (USOP) yang tersendiri.

Dengan ini anda akan mempunyai kelebihan yang tersendiri berbanding yang lain.

 

Topik #2: Branding

Anda akan mempelajari bagaimana ingin membina Branding pendidikan yang bagus dan bukan setakat Nama yang sesuai dan logo yang cantik semata-mata.

Anda akan mengetahui konsep dan falsafah yang boleh menyampaikan mesej perkhidmatan kita melalui Branding yang bagus.

 

Topik #3 Marketing

Anda akan mempelajari apakah Teknik & Startegi Marketing yang berkesan untuk bisnes tuisyen iaitu merangkumi Teknik Offline & Teknik Online.

Selain itu, bagaimana mendesign copywriting (ayat iklan) yang bagus untuk menyampaikan mesej anda dengan lebih berkesan kepada prospek.

 

Topik #4: Customer Relationship

Dalam topik ini anda akan mengetahui bagaimana Teknik melayan prospek dan close-sales gaya Pro. Anda tidak perlu bertindak sebagai ‘juru jual’ tetapi anda akan dapat dilihat sebagai seorang yang dapat memberikan servis profesional kepada bakala klien anda.

 

Topik #5: Operation

Topik ini menghuraikan tentang Standard Operating Procedure (SOP) secara harian, mingguan, bulanan dan tahunan dalam mnjalankan bisnes tuisyen anda.

Apa yang anda perlu uruskan terutama untuk menjaga klien dan tutor. Ia ibarat ‘core’ dalam bisnes anda. Tanpa Operation yang berkesan, bisnes tuisyen anda akan tidak mampu berkembang lebih jauh.

 

Topik #6: Administration

Dalam video ini saya akan berkongsi sokumen yang penting untuk memulakan bisnes tuisyen supaya bisnes anda akan kelihatan profesional dan sistematik.

 

Topik #7: Human Resources

Topik ini menerangkan tentang aspek yang penting untuk merekrut Tutor yang menjadi Elemen penting dalam mengembangkan bsines tuisyen anda dan dapat mencapai lebih ramai pelajar.

 

Topik #8: Finance

Elemen pengurusan akaun ini selalalu diabaikan oleh Tutor mahupun Tutorpreneur, namun jika ia tidak dapat dijaga dengan baaik, bisnes anda akan berkitara dalam roda yang sama dan tidak akan mampu berkembang.

Pengurusan akaun yang baik akan membawa kepada pembinaan legasi bisnes anda.

 

Topik #9: Customer Service

Bagaimana memastikan klien anda ‘setia’ dengan anda?

Inilah pentingnya Customer Service supaya dapat mengekalkan klien sedia ada. Silap-silap mereka bantu recommend servis tuisyen anda kepada orang lain. Itulah yang biasa terjadi jika customer service anda bagus.

 

Topik #10: Research & Development

Sampai suatu tahap, bisnes anda akan ‘stagnant’ dan tidak berkembang. Jadi anda perlukan R&D untuk menginovasikan bisnes anda. Persoalannya, aspek manakah yang perlukan R&D? Video topik ini akan mengupasnya dengan lebih lanjut.

 

Topik #11: Company Structure

Tidak ramai Tutor & Usahawan Pendidikan yang mengambil berat aspek strategi pensyarikatan. Dengan Strategi yang betul dari awal, anda akan mampu membawa bisnes anda lebih jauh dan berkembang dengan lebih banyak cawangan.

 

Topik #12: Investment

Topik ini agak advanced kerana anda akan belajar strategi pelaburan hartanah dan aset hasil dari bisnes yang anda jalankan. Jika anda masih merasakan anda baru bermula tidak mengapa, kerana jika anda mengetahui matlamat anda dan Think Big, perjalanan bisnes anda akan lebih jelas.

ELEMEN #2
FB Coaching Support (3 bulan)

 

Untuk memastikan anda TAKE ACTION selepas mengikuti STM dan juga untuk menjawab sebarang pertanyaan anda ketika anda menguruskan bisnes tuisyen, kami akan bantu dan bimbing anda secara direct one to one melalui PM di FB.

Kami percaya anda ada banyak soalan dan mungkin menempuh pelbagai cabaran semasa menjalankan bisnes tuisyen ini, jadi dengan adanya FB One to One Coaching Support ini, anda akan terus dapat bimbingan berterus mengikut progress anda selama 3 bulan)

 

Untuk Membantu Anda SHORTCUT Learning Curve & Percepatkan Anda Mulakan Bisnes Tuisyen Anda…

BONUS TERHAD!! (20 0rang Pertama Sahaja!!)

Sesi One To One Online Coaching (1x)

Satu sesi appointment PERSONAL COACHING One to One bersama kami untuk discuss idea dan strategi untuk servis tuisyen anda. 

Komponen ini adalah PALING PENTING kerana saya akan discuss dengan anda tentang halatuju bisnes tuisyen anda.

Kalau anda rasa anda tiada idea, saya ada cara untuk “KOREK” idea bisnes dan saya akan MAKE SURE selepas sesi ini anda akan ada beberapa idea untuk mulakan atau kembangkan ‘tuition business’ anda yang sedia ada.

Namun, masa kami adalah terhad dan kami tak mampu untuk coaching semua. Jadi ia hanya untuk 20 orang yang mengambil langkah sekarang!

Kami Bantu Anda Straight To The Point & Launch serta Kembangkan Branding Tuisyen Anda Hingga Hasilkan Result!

 

Siapa kami yang menjalankan Success Tutorpreneur Mentorship (STM) ini?

– Berpengalaman dalam membuka lebih 50 cawangan termasuk Home Tuition, Pusat Tuisyen, Learning Centre, Tadika di seluruh Malaysia & UK serta dalam proses untuk menambahkan cawangan. (Sistem yang membantu menguruskan bisnes dari mana-mana sahaja termasuk luar negara)

– Berpengalaman dalam membuka lebih 50 cawangan termasuk Home Tuition, Pusat Tuisyen, Learning Centre, Tadika di seluruh Malaysia & UK serta dalam proses untuk menambahkan cawangan. (Sistem yang membantu menguruskan bisnes dari mana-mana sahaja termasuk luar negara)

​​

– Telah membantu dan melatih lebih kurang 2100 Home Tutor yang aktif mengajar tuisyen secara online & offline.

– Telah membantu ramai usahawan bisnes home tution dan pusat tuisyen (lebih 60 branding@syarikat) untuk memulakan serta mengembangkan bisnes pendidikan

– Menjadi Penganjur kepada Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang telah dihadiri oleh pakar, pendidik, tutor, dan usahawan pendidikan dari seluruh Malaysia

– Founder kepada Malaysian Professional Tutor Association (MPTA)

– Peneraju satu-satunya Portal Tutor & Pendidikan di Malaysia di www.tutorprofesional.com

– Memperoleh Anugerah ‘Icon Tutorpreneur 2016’

Mohd Noor, Malaysian Professional Tutorpreneur’s Coach

Co-Founder Akademi Infitah dan Director bagi CMN Global Consultant Sdn Bhd. & CMN Education Group. Selain itu, merupakan Peneraju modul ‘Home Tutor Beyond Expectation’ dan ‘Success Tutorpreneur Mentorship’ (STM) yang membantu Tutor & Usahawan Pendidikan mengajar dan menguruskan bisnes dengan lebih sistematik & profesional.

Baca lanjut di sini.​

Antara klien yang telah kami bantu:

yusra home tuition
cerdik home tuition
smart genius tuisyen
Excellent Generetaion Tuition
study time home tuition
NSN Islamic quranic & Home tuition
Insyirah Home Tuition
Smart Home Tuition
Perfect Itqan Home based learning

Alhamdulillah..

Target lepas, reaching RM30k sebulan

profile-pic
Azlin Dzulkifly
CEO ND Brilliant Home Tuition

Genius Atfal bermula sebagai sebuah pusat tuisyen.
Sederhana, tanpa pengurusan yang sistematik dan efisien.
Try and adjust berkali-kali, sehinggalah Allah merencanakan pertemuan yang cukup bermakna lagi indah bersama Famili CMN Education Group.

Julai 2016,
Kami memberanikan diri untuk melebarkan servis dengan ‘home tuition’.
Tekun kami meneliti setiap nota dan video STM.
Setiap satu memberi input maha berguna dalam pengurusan bisnes gaya korporat!

Sistematik dan efektifnya ‘sentuhan’ STM dan CMNEG,
Bukan hanya servis home tuition dapat kami jalankan secara terancang,
Malahan sistem pengendalian pusat tuisyen turut menerima impak.

Ajaibnya ‘sentuhan’ STM dan CMNEG,
Bukan hanya angka-angka perolehan kami meningkat,
Malah energi serta daya kerja juga meningkat.
Bulan pertama, pendapatan GA meningkat 22%.

Terima kasih CMNEG.
Impak yang diterima bukan hanya membantu dalam pengurusan servis home tuition, bahkan pusat tuisyen juga.

Saya kerap ditanya.
Entiti manakah yang mendorong perubahan hampir 360′ sistem dan energi GA.
Maka ketahuilah,
CMNEG-lah salah satu entiti penting yang membentuk siapa dan bagaimana GA hari ini.

#YakinSebelumBerjaya

profile-pic
Azlinda Mahari
Founder Pusat Tuisyen Genius Atfal

Syukur alhamdulillah, kini saya sudah yakin nak berjaya seorang boleh, tapi kena langgar banyak batu dan dinding2.

Bila bergerak dlm satu pasukan, banyak manfaat dapat. Alhamdulillah Allah temukan saya dengan group yg sangat awesome! Banyak sy belajar , salah satunya pasal pengurusan dlm bidang home tuition, tu pun baru 50% saya apply, banyak lagi saya perlu upgrade dan belajar dari Team CMN.

Part paling best sekarang ahli CMN Avengers makin ramai dan semua hebat2. Dan kami sentiasa share ilmu untuk bantu sama2 berjaya! Daripada saya tak tahu apa2 sampai ke tahap ini sekarang..

Alhamdulillah boleh maintain 5 angka setiap bulan!

Apa yang penting, Yakin Sebelum Berjaya!😉

profile-pic
Nurul Ain AzmiFounder Akademi Raudhah Genius

Sebelum Ustazah bina Akademi An Najah, ustazah takde pengalaman menguruskan kelas Quran secara sistematik.

Kelas Quran je pun kan? Matlamat ustazah nak bantu lebih ramai orang celik Quran.

Allah hadirkan coach Mohd Noor Mohd Tahir ketika ustazah menangis, merintih dan mengadu pada Ilahi, mohon jalan macam mana nak bantu lebih ramai orang belajar dan boleh membaca Al Quran sampai lancar.

Dengan izin dan petunjuk dari Yang Maha Mengetahui, Ustazah sujud syukur. Hasil bimbingan, latihan dan perkongsian ilmu dari Coach dan tim CMN education Group, Ustazah akhirnya dapat juga tubuhkan Akademi An Najah, iaitu kelas Quran bersistem dan tersusun.

Ustaz atau Ustazah dan cikgu-cikgu serta bakal usahawan pendidikan yang mahu lebarkan sayap dan ingin kembangkan lagi pusat tuisyen dan pusat mengaji, Ustazah sarankan awak berguru dan dapatkan sentuhan ikhlas dari Coach Mohd Noor serta tim CMN.

Inshaa Allah sekurang-kurangnya dalam masa 3 bulan, anda akan nampak perubahan dan peningkatan yang mencanak-canak naik. Paling penting, jangan lokek belajar, bertindak dan berusaha. Anda akan tuai hasilnya dengan segera.

Alhamdulillah. Hasil ilmu coach dan tim CMN, lepas guna teknik 12 Dragon , Akademi An Najah dah boleh pacu laju.

profile-pic
Ustazah Najihatul Husna
Founder Akademi An-Najah

Modul STM mengajar saya dari zero hingga saya dapat kuasai teknik branding.

Dulu saya tak faham perkara ini, tapi sebba sellau didedahkan oleh CMN & the team, saya semakin faham hingga tercetus idea saya untuk Tajweed Infografik ini.

Dari saya tak tahu apa-apa sehingga saya dapat buat income hasil Modul STM ini, yang paling best CMN ajar cara meminimumkan modal dalam bisnes dan cara untuk kembangkan bisnes.

Sangat berbaloi saya join STM bawah CMN ini.

Terima kasih atas tunjuk ajar yang diberikan pada saya 🙂

profile-pic
Ustazah Akmal Yaacob
Founder JaddaWajada Edu Solution

Apa yg boleh kami katakan selama kami menjalankan perkhidmatan home tuition ini dengan bantuan dari coach, alhamdulillah permintaan demi permintaan dari parents sangat-sangat mengalakkan.

Sistem juga makim hari makin lebih teratur. Walaupun saya ni kadang-kadang kurang faham atau ‘blur’ tapi saya tetap teruskan buat sahaja apa yg coach sampaikan.

Dahulu kami buat tanpa ada ilmu sangat. Sekarang alhamdulillah ilmu bertambah, client bertambah,tutor bertambah ,dan duit poket pun bertambah.hehe 

Sebaik baik manusia adalah manusia yang memberi manfaat pada org lain. Oada mulanya wife saya yang perkenalkan coach kepada saya tak pandang sangat mula nya. Tapi yang buat saya teruja nk kenal lebih rapat sebab coach boleh buka home tuition secara bercawangan. Kami pun terus sign up personal coaching dengan coach. Maaf kan kami coach jikalau kami ada buat yg menguriskan hati coach mungkin juga kami degil tidak bertindak dan salu melengahkan..

Kami doakan coach sentiasa dirahmati allah sentiasa lebih dan lebih success dalam bidang pendidikan home tuition ini secara tidak langsung menjadi legasi yg lebih besar dan menjadi icon utama untuk islam dan bangsa dari seluruh dunia.

Harap coach tak pernah kenal erti bosan mengajar dan guide kami yang banyk bertanya ini.

Thank you very much coach.You are awesome 

profile-pic
Atik Hariri
Founder Syoknya Home Tuition

Sejak coaching dengan coach kami lebih jelas nampak potensi bisnes home tuition ni. Sebelum tu kami ajar sendiri dan tak tahu pun yang home tuition ni boleh jadi something yang besar. Kami berterima kasih kepada coach sebab guide kami, mula-mula macam blur juga tapi bila dah buat makin faham.

Sekarang kami plan sesuatu yang lebih besar hasil guide dari coach. Ni jujur ni tak ada nak kipas ke apa.

Mentor yang seorang lagi ada ingatkan sellau yang kita kena hidup dan bagi manfaat pada orang lain. SO sekarang kami jelasa tentang bagaimana nak memberi manfaat pada orang lain.

Coach teruslah coaching kami ye. Kami tahu kami banyak tanya, tapi kami inshaAllah buat apa yang coach ajar.

InshaAllah Januari ini akan buka branch Shah Alam & Putrajaya. Branch Sungai Buloh-Damansara bakal menyusul, inshaAllah.

Thank you coach 🙂

profile-pic
Solehah Mat Ajid
Co-Founder Syoknya Home Tuition

Alhamdulillah, sejak Spektrum Ilmu Home Tuition coaching bersama CMN Education Group setiap hari adalah proses pembelajaran yang sangat baik dan padu diterima daripada Tim CMNEG.

Bermula Januari 2017 dengan hanya 3 klien, pada bulan Mac 2017 hampir 98% klien yang bertanya kelas tuisyen berjaya “closed sales”, dengan bantuan video STM dan Tim CMNEG yang sentiasa memberi sokongan dan panduan 24jam/7hari.

Dari hari ke hari pertambahan klien dan angka perolehan juga mencecah 5 angka menjadikan saya yakin dengan kemampuan menguruskan home tuition sendiri. Doakan Spektrum Ilmu Home Tuition terus maju dan berjaya mendidik anak bangsa “Ilmu Menuju Puncak”

Meroket dengan lebih laju.

profile-pic
Hannan Yusoof
Founder Spektrum Ilmu Home Tuition
p/s/s: Program ini hanya sesuai bagi anda yang mempunyai passion dan berminat untuk mengembangkan kerjaya dan bisnes dalam bidang tuisyen

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan lebih 50 cawangan termasuk Tuisyen, al-Quran, tadika dan sekolah swasta di seluruh Malaysia dan UK. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorpreneurCoach

Check Also

usahawan tuisyen pendidikan

Perhatian Untuk Usahawan Pendidikan Yang Mencari Formula Kejayaan

PERHATIAN!!   ANDA SEORANG TUTORPRENEUR a.k.a USAHAWAN PENDIDIKAN??   BACA INI…   Bagi seorang Tutorpreneur, ...