Ingin Dapatkan Tip Cikgu Tuisyen Lejen Yang Berjaya?

Ramai guru serta pegawai sekolah bersetuju bahawa pelajar yang mengikuti  tuisyen menunjukkan prestasi akademik yang lebih baik. Ia menunjukkan bahawa pelajar ini menimba ilmu bukan sahaja apabila sesi tunjuk ajar yang dilakukan di rumah tetapi juga menunjukkan keyakinan dalam menjawab soalan semasa pembelajaran di sekolah.

Seseorang pelajar yang mempunyai masalah dalam kerja sekolah mungkin teragak-agak untuk meminta bantuan daripada orang lain. Hasilnya, mereka tidak tahu kelemahan diri mereka dan sukar untuk mereka mendapat keputusan yang baik dalam pelajaran.

Antara kelebihan tuisyen adalah pelajar tersebut dapat bertanya kepada tutor tanpa berasa segan dengan orang lain. Jika pelajar ini merasakan bahawa terdapat seseorang yang boleh diminta bantuan dalam menyempurnakan tugasannya, ia akan menjadi lebih mudah untuk dia menyiapkan tugasan yang diberikan oleh guru.

Persoalannya bagaimana menjadi Cikgu tuisyen yang berjaya dan memberi kesan kepada pelajarnya?

==========

Ikuti kisah pengembaraan Zack yang merupakan seorang engineer yang kehilangan hampir segala-gala dalam hidupnya….

Sehingga beliau bertemu dengan apa yang menjadi minatnya iaitu mengajar Tuisyen.

Apakah Cikgu Zack berjaya mencapai impiannya?

Bersama kita lalui kisah inspirasi dan tip-tip kejayaan sebagai Cikgu Tuisyen.

Ingin dapatkan Tip Cikgu Tuisyen berjaya dari Cikgu Zack?

Masukkan nama dan email di bawah.

p/s: Kami akan kongsikan Ebook Percuma yang sedang dalam progress untuk disempurnakan 🙂


 

 

 

 

 

Ingin dapatkan Ebook & Tip menjadi ‘Cikgu Tuisyen Lejen’ dari Cikgu Zack?

Subscribe di bawah

Screen_Shot_2017-08-13_at_8.25.12_AM.png

We respect your email privacy

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA serta Eduinnovation UKM 2018 melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths) & Project-based Learning. Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulkan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorCoach

Check Also

Bantu Anak Cemerlang Matematik Bersama Pelajar ‘Straight A’ SPM

MATEMATIK PT3 NI SUSAH SANGAT KE? Ibu bapa, anak anda PT3 ke tahun ni atau ...