Bagaimana Mencipta Fenomena Home Tutor Yang Power?

Tersenyum apabila melihat semakin banyak permintaan daripada ibu bapa untuk perkhidmatan Home Tuition dan tidak ketinggalan semakin ramai yang menyertai bidang ini sebagai Home Tutor & Tutorpreneur.

Alhamdulillah, ini menandakan bidang tersebut bagus dan potensinya semakin berkembang.

‘The most important thing is just keep upgrading your quality of services & give more and more values to the clients.’

Ramai orang bertanya dan tidak kurang pula yang ber’persepsi’ kurang enak semasa saya masih awal dalam bidang ini. Tak kurang juga merasakan bidang ni bukanlah kerjaya yang terjamin dan sekadar ‘part time’.

Jadi, sekarang bila orang tanya…

Kenapa pilih bidang tuisyen?

Apa yang ‘best’nya bidang Home-Based Learning ini?

Jawapan saya…

o Dapat memberi manfaat dengan menyebarkan ilmu serta kebaikan kepada insan lain dengan pembelajaran secara personal dan fokus

o Dapat membantu pelajar ke arah lebih baik dan mencapai kecemerlangan dalam subjek yang dipelajari

o Bebas menjadi majikan dan menetapkan jadual anda sendiri.

o Dari sehari ke sehari industri ini semakin membesar dan menerima permintaan yang ‘mencurah-curah’ daripada ibu bapa dan pelajar.

o Mempunyai lebih banyak masa untuk keluarga dan rakan-rakan.

o Bebas menikmati faedah pekerjaan yang memuaskan dan menyeronokkan.

o Menjana satu lagi sumber pendapatan 3-6 angka sebulan dengan modal yang minimum. Return of investment (ROI) yang tinggi.

o Boleh dilakukan secara sepenuh masa atau separuh masa.

 

Alhamdulillah, CMN Education Group sudah berkembang kepada lebih 50 cawangan di seluruh Malaysia & UK.

Masih banyak yang perlu saya, team dan partner saya pelajari. Kejayaan memerlukan usaha yang bukan sehari, sebulan mahupun setahun. Kejayaan memerlukan usaha, pengorbanan dan ketabahan secara berterusan.

Walaupun jatuh banyak kali, bangkit dan melompat kembali. Cari rakan, mentor, tambah ilmu, join networking, upgrade diri, tingkatkan potensi. InsyaAllah kejayaan pasti menanti

STM

Al-Kisah Seorang Owner Tuisyen

Alhamdulillah, berkesempatan berbincang dengan seorang Pengusaha Home Tuition.

Beliau berada dalam dilemma..

Antara soalan beliau:

Perlukah mendaftarkan perniagaan?

Jawapannya adalah Ya atau Tidak.

Belum perlu, jika kita hanya mengajar sendiri.

Ya, jika kita ingin mengembangkan lagi perniagaan.

Dan sememangnya menjadi kewajipan usahawan untuk mendaftarkan perniagaan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Sangat penting untuk untuk kita daftarkan syarikat untuk manfaat jangka masa panjang bisnes dan personal contohnya untuk membuat pinjaman perumahan atau untuk pinjaman bisnes (jangka panjang).

Selain itu, dengan pendaftaran perniagaan juga klien akan lebih meyakini dan memandang tinggi tahap profesionalisma perkhidmatan kita.

Cadangan saya;

Untuk peringkat awal: Enterprise

Kemudian PLT

Kemudian Sdn Bhd

Apa pun bergantung kepada bisnes masing-masing.

Beliau juga sedang pening kerana menerima panggilan dan permintaan yang bertalu-talu sampai tak sanggup nak handle. Pendapatan pun boleh tahan, 5 figures.

Solusinya, untuk expand, perlu bina team.

coach mohd noor seminar tuisyen bengkel cikgu tuisyen home tutor private tutor

Untuk peringkat awal boleh hire part timer, pelajar IPT, suri rumah atau tutor sendiri pun ok. Semakin lama dan stabil, boleh ambil full time. Bahagikan tugasan finance, operation, marketing, admin, human resource, untuk diri sendiri dan team.

Apa kelebihan kita, kita boleh uruskan, yang bukan kelebihan atau kemahiran, boleh delegate kepada team.

InsyaAllah boleh berkembang.

bengkel tutooaa

============

 

TERKINI!

WORKSHOP TOUR YANG BAKAL BUATKAN ANDA JADI HOME TUTOR BERPENGARUH & BINA LEGASI HOME TUITION KINI MENEMUI ANDA.
.
.
.
Anda nak beri Manfaat & Pikat Ibu bapa dengan Servis Tuisyen & Al-Quran yang Beyond Expectation? Nak tahu RAHSIA macam mana teknik mulakan kerjaya sebagai home tutor secara part time dan membina legasi? Mahu kami tunjuk teknik dan strategi yang TERBUKTI BERKESAN untuk jadi seorang Tutor Profesional & Usahawan Tuisyen berjaya?
.
.
Nak??
.
.
Atas permintaan ramai…
.
CMN Global Consultant membawakan…
.
“BENGKEL HOME TUTOR BEYOND EXPECTATION” MALAYSIA TOUR
.
.
7 Tempat & 7 Tarikh berbeza
.
.
Mesti ada yang tertanya2…
.
“Boleh ke saya join?”
.
“Ye ke ok ni?”
.
“Saya minat… cuma buat masa ni tak ada RM500 nak masuk kelas mahal2.”
.
.
Ada yang tanya diri sendiri camni?
.
.
Baca dulu sampai habis…
.
.
.
======
Siapa je yang boleh hadir?
.
.

 

bengkel tutor1
Selagi namanya anda nak tuntut ilmu, anda boleh hadir… tak kira kerjaya atau latar belakang pendidikan anda.
.
.
.
Cuma… yang WAJIB hadir adalah:
.
.
+ Anda yang minat nak jadi home tutor
.
+ Home tutor yang nak tambah ilmu cara mengajar
.
+ Anda yang minat nak buka bisnes home tuition
.
+ Mahasiswa dan graduan yang ingin mengajar sambil jana duit poket sendiri
.
+ Bakal usahawan yang ingin mulakan bisnes tanpa modal atau berhutang
.
+ Individu yang sudah ada kerja tetap, tapi masih cari kerja ‘part-time’ yang tak ganggu kerjaya utama.
.
.
.

 

bengkel tutor8
======
Apa yang syok sangat BHTBE ni?
======
.
.
+ Anda takut/risau ibu bapa ragu2 nak pilih anda sebagai tutor mereka? Kami bongkarkan FORMULA BEYOND untuk atasi ketakutan anda!
.
.
+ TEKNIK ‘PASSIONATE LEARNING’ dibongkarkan supaya pelajar akan lebih selesa untuk belajar dengan anda dan sentiasa tertunggu untuk kelas seterusnya.
.
.
+ Ketahui rahsia orang bekerja ‘PART-TIME’ berGAJI seperti kerja ‘FULL-TIME’.
.
.
+ Nak tahu rahsia orang mulakan bisnes dengan modal serendah atau kurang dari RM100? Inilah masanya! Kami dedahkan TEKNIK BOOT STRAP.
.
.
+ Rahsia orang yang tak ada sijil perguruan boleh sukses dalam industri ini
.
.
+ Ketahui bagaimana jana saham akhirat dengan sebarkan ilmu di minda.
.
.
+ Banyak lagi teknik & formula serta rahsia2 akan didedahkan!
.
.
+ Ada BONUS untuk anda…
.
Fuiyoooo.. Ape tu?
.
Anda boleh NETWORKING dengan peserta2 lain.
.
.
.

bengkel tutor6

WOW!!
.
.
Bestnye… banyak benda dapat!
.
Mesti mahal kan?
.
.
Siapa kata mahal??
.
.
Baca dulu sampai habis!
.
.
.
======
Bila & Kat mana ye BHTBE Workshop Tour ni?
======
.
.
1- Tarikh : 26 Mac 2017 , Ahad
.
Masa : 9am -12 pm
.
TEMPAT : KUANTAN, PDM
.
.
2- Tarikh : 1 April 2017 , Sabtu
.
Masa : 9am -12 pm
.
TEMPAT : JOHOR BAHRU, JDT
.
.
3- Tarikh : 8 April 2017 , Sabtu
.
Masa : 9am -12 pm
.
TEMPAT : MANJUNG, PDR
.
.
4- Tarikh : 9 April 2017 , Ahad
.
Masa : 9am -12 pm
.
TEMPAT : KUALA LUMPUR
.
.
5- Tarikh : 16 April 2017 , Ahad
.
Masa : 8am -11 pm
.
TEMPAT : KOTA KINABALU, SABAH
.
.
6- Tarikh : 22 April 2017 , Sabtu
.
Masa : 9am -12 pm
.
TEMPAT : KUALA TERENGGANU, TDI
.
.
7- Tarikh : 29 April 2017 , Sabtu
.
Masa : 9am -12 pm
.
TEMPAT : KOTA BHARU, KDN
.
.
.

bengkel tutor7
Bagi yang masih terngiang2 persoalan dalam kepala…
.
“Ye ke program ni best & berbaloi?”
.
.
Meh baca dulu apa kata peserta terdahulu…
.
.
“Wah…banyak yang dikongsikan! Program yang sangat berfaedah untuk tutor… dapat pelajari kaedah & cara mengajar berkesan & efektif. Saya gembira dapat hadir & harap program ini akan diadakan lagi untuk suntik semangat kepada tutor2.”
.
~ Kalaiwani A/P Ramkrishnan
.
.
“Thanks for the good sharing! Now, I know how to be a better tutor & the best tutor for my students. I love to learn the ways to engage with student for more effective learning process.”
.
~ Joanne
.
.
“Program ni best!
Dapat idea baru!
Dapat ilmu baru!
Dapat kenal kawan baru!”
.
~ Naqibah Mansor
.
.

 

bengkel tutor5
“Sharing session yang sangat menarik & santai. Banyak 2 ways communication yang membantu peserta ‘tak tidur’. Instructor sangat ceria & cool. Best!”
.
~ Muhammad Fathi Mohd Nasir
.
.
.
Terpegun tak??
.
Tetibe tangan ketar2 nak daftar sekarang kan?
.
Rileks jap.
.
.
Nak bagi WOW lagi…
.
Kami nak tambah2 ke’excited’kan anda!
.
.
ISTIMEWA untuk 10 orang yang mendaftar paling laju…
.
EBOOK ‘FORMULA CIPTA KERJAYA SEBAGAI HOME TUTOR’ kami tadahkan.
.
.
.

ebook transparent
======
Berapa PELABURAN anda?
======
.
.
Anda pasti tak sangka betapa murah & berbaloi2nya pelaburan anda.
.
.
HANYA perlu spend RM50 seorang!
.
.
Ada lagi!!
.
Untuk daftar 3 orang, SPECIAL RM100 saja!!
.
.
(Tidak termasuk makan & minum)
.
.
.
Dahsyat kan???
.
.
Terlajak WOW dah ni!
.
.
Nak daftar sekarang?
.
.

bengkel tutor4
JOM KAMI BANTU ANDA JADI HOME TUTOR YANG AWESOME!
.
.
>>> Whatsapp ‘BHTBE_Nama penuh_Lokasi ke 019-2992 856’ sekarang! <<<

>>> Whatsapp ‘BHTBE_Nama penuh_Lokasi ke 019-2992 856’ sekarang! <<<

>>> Whatsapp ‘BHTBE_Nama penuh_Lokasi ke 019-2992 856’ sekarang! <<<

bengkel home tutor bagaimana menjadi home tutor private tutor berjaya “PM BHTBE” Sekarang! <<<

.
PS : Setiap tempat adalah TERHAD untuk 20 orang terawal SAHAJA.
.
.
Kami telah bantu ramai tutor & usahawan pendidikan dalam memajukan diri & legasi mereka.
.
Anda, bila lagi?
.
Daftar sekarang!
.
Pasti anda akan rasa perbezaannya.
.
‘Yakin Sebelum Berjaya’

 

bengkel tutor3

About Mohd Noor

Penulis dan Pemilik Blog coachmohdnoor.com. Pengasas CMN Education Group yang menguruskan cawangan-cawangan tuisyen, Online Tuition, Quranic Home Based & Digital Learning di seluruh Malaysia. Penulis 3 buah buku dan lebih 4 buah ebook. Mendapat Silver Award dalam Teachers' Innovation Carnival (T-NOVATE 2018) di UIA melalui Modul Funtastic Sains, Matematik & Fizik dengan konsep STEM (Science Technology Engineering Maths). Merupakan Penganjur kepada Bengkel 'Beyond Expectation Tutor' & 'Simposium Tutor Profesional Malaysia' yang mengumpulakan Tutor, Pendidik dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia. Bersedia dihubungi jika memerlukan bantuan dalam pengurusan tuisyen dan bisnes. Yakin Sebelum Berjaya. #MalaysiaTutorpreneurCoach

Check Also

Kenapa Pentingnya Tutor Ada Personaliti Yang Menarik?

Apa kata Cikgu Khairah Husna mengenai Simposium Tutor Profesional Malaysia? Ikuti video ini..     ...